Michel-Ange'nin “Adem’in Yaratılışı” Adlı çizdiği Ünlü eserinde Fark Edilemeyen Müthiş şifreli Mesaj.


   

Michel-Ange'nin“Adem’in Yaratılışı” Adlı çizdiği Ünlü eserinde  Fark Edilemeyen Müthiş  şifreli Mesaj.

 Michel-Ange'nin ünlü resmi Adem’in Yaratılışı’nda dikkat daha çok el ele olan bölüme çekilse de esas bölüm orası değilmiş. Ressam Michelangelo bize çok farklı bir yerden göz kırpıyor.

 Michel-Ange'nin 1500’lerde yaptığı ünlü resim. ademin yaratılışı olarak bilinen resim ile ilgili bir sürü teori var. adamın 1500’de yaptığı tabloyu bu yıllarda bile zor anlıyoruz.

Resimde Tanrı’yı betimleyen çizim beyine benzeyen bir kalıbın içine oturtulmuş ve meğer gerçekten de michelangelo beynin içinde olduğunu çizmiş. oysa her şey göründüğü kadar basitmiş.
Şimdi resme bakınca ‘oha lan gerçekten  beyin’ moduna giriyorsunuz. altta resimdeki gibi

  

  Michel-Ange'nin  burada hemen anatomik bilgisini konuşturup beynin orta kısmına Tanrı'yı yerleştirmiş. Tanrı'yı beyinde konumlandırdığı yeri altta resimdeki gibi

  

Bu resim hakkında söylenen Tanrı’nın ilk insan âdem’e hayat vermesini betimlediğidir. 
Adından da anlaşılacağı üzere ama burada  Michel-Ange resme bakan kişiye Tanrı sensin demiş olabilir. Tanrı'yı beynin orta kısmına yerleştirirken, işte şöyle

 

En başa dönersek anlam yüklediğimiz şeylerin çoğu bize ait. nasıl görüp kabul ediyorsak onun da o amaçla yapıldığına inanıyoruz. Bazı şeyler aslında sadece göründüğü gibi.
Bütün bunlara ilave olarak Beynin üzerindeki pelerine dikkat edin. Beyin düşünce ve zeka ise pelerinin bunları örtmesi hayli ilginç.

  Michel-Ange başka bir şifreli sır daha veriyor.

  

Tanrı'nın Adem'i nasıl  hangi maddeden, nasıl yarattığı kutsal kitaplarda yazıyor. Ben gerçekten buna inansaydım Adem'in normnal insanlar gibi göbek deliğini çizmezdim demek istiyor. 
Büyük ronesans aydını  Michel-Ange bunları o tarihte açıkca söyleyemezdi. söyleseydi başına aforozlar engizisyonlar gelebilirdi.
Olamaz mı sizce? 
Ne dersiniz yorumlarınızı alalım. :) 
Bülent Dündar


Faydalanılan kaynaklar:
https://eksisozluk.com/
https://lescultivores.com/la-creation-d-adam/

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !