CİNSELLİK TARİHİ ve İNSAN




Cinsellik doğallıktır.
insanın doğasıdır
Cinsellik dinlerin binlerce yıllık toplum üzerindeki etkisi ve yasakları yüzünden
insan doğallığından koparılmaya çalışılmıştır.
insanlar içlerinden cinsellikle ilgili oldukları halde dışarıya karşı ilgilenmiyormuş gibi bir tavır sergilemek zorunda kalmışlar bu durum onları kendi kendilerine karşı iki yüzlü olmaya ve iç dürüstlüklerini kaybetmeye neden olmuştur.
insan bir kere iç dürüstlüğünü kaybettiğinde sadece cinsellik konularında değil başka diğer tüm konularda kolayca ahlak dışı davranışlara sürüklenebilir
Bu insanın adeta içgüdüsel bir karşı koyuşudur.
Katoliklerde bile yaptırımları daha ağır olduğu için diğer hristiyan mezheplerine nazaran aynı şey söz konusudur.
Katolik toplumlarda diğer hristiyanlara nazaran suç işleme ve yolsuzluk gibi olaylara daha çok rastlanmaktadır
Diğerleri kadar dürüst değillerdir.
O nedenle insan doğasına aykırı dini kuralların ve yaptırımların ağır ve sert olduğu toplumlarda, bireylerin birbirlerine ve topluma karşı ahlaksızlık kötülük ve suç işleme oranları yüksek oluyor.
Bu tüm dinler ve toplumlar için geçerlidir ve kanıtlanmıştır.
İslam ülkelerinde kötülüklerin ve suçların tecavüzlerin arkası kesilmemesinin tavan yapmasının nedeni büyük ölçüde budur.
itirazı olanlar yorum yazabilir.
Ancak gerçek islam bu değil Allah ve kuran aslında şöyle diyor böyle diyor edebiyatlarına sarılmadan sonucun nedenleri hakkında bilimsel gerçekliği ortaya koymak kaydıyla
*****
Ondan önceki dinlerde cinsellik üzerine bir kısıtlama yok. Ama toplumlar coğrafi bölgeden ve kendi inançlarının din tarihinden uzaklaştıkça cinsellik konusundaki tabular biraz hafifliyor ve insanlar kendi iç dürüstlüklerine ve evrensel ahlaka biraz daha yakın olmaya başlıyorlar.

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ Sümer söylenceleri ve din kitaplarında araştırmalarına göre fahişeliğin kutsal ve çok faydalı bir meslek olduğu belirtiliyor.

Kutsal fahişelerin ve tapınak fahişelerinin o zaman ki toplumlarda çok önemli bir görevi olduğu önemle vurgulanır;

Özellikle gençlerin karakterlerinin şekilleneceği ergenlik çağlarında onlara sevişi sevişi iyiliği doğruluğu üretkenliği ve faydalı olmayı öğreten eğitimi üstleniyorlar
Daha çok insanın cinselliğe olan doğal eğilimi ile iyilikleri güzellikleri sevgiyi dürüstlüğü ve diğer insanlara karşı sorumlu olmayı, yardımlaşmayı iyilik yapmayı özdeşleştirmek tapınak fahişelerinin görevidir.

insanlar sekse doğal eğilimlerinde meraklı olduğu kadar diğer yapıcı eylemlere de meraklı olması ve bunu özlerinde bütünleştirmesi amaçlanmıştır. Dövmeyi dövüşmeyi saldırmayı savaşların yerine sevmeyi sevişmeyi barış içinde yaşamayı ganimeti gaspı değil üretmeyi paylaşmayı Almayı değil vermeyi kutsamaya çalışmışlardır.

Eski Roma'da hristiyanlığı kabul etmeden önceki dönemde benzer şekilde fazla bir baskı yoktu resimdeki paralardan anlaşılacağı gibi genelevler için özel paralar mevcut bu paraların üzerinde her ilişki pozisyonunun ayrı bir değeri olduğu görülüyor.

Sonraki dönemlere gelince semavi dinlerle birlikte cinsellikte kısıtlama ağır bir şekilde sertleşiyor.
Ama insanlar güce kavuştuktan bir şekilde çaresini buluyorlar osmanlı sarayındaki eşcinsellik durumu islamda çeşitli tarikatlara farklı durumla bir günlük veya saatlik muta nikahları gibi olaylarla bir çaresine bakılıyor. :)


Bugün dahi sudi arabistan da halk son derece dini kurallara uygun baskı altında kapalı iken saray halkı Avrupa'dan bile daha modern ve rahat bir hayat sürebiliyor.

Ben bu yazıyı şöyle bir yuvarlamayla bitirmek istiyorum.
Sen insanın önüne geçemeyeceği doğal eğilimi ne kadar engellemeye çalışırsan insanda daha fazla istek ve yaratırsın.

Cinsellik yemek yemek su içmek gülmek eğlenmek şarkı söyleme arzusu gibi bir ihtiyaçtır.
iç güdüsel bu arzularının önüne geçemeyen insan tabulardan dolayı sürekli yalan söylemek zorundadır.
Çok kez de konuşmayarak kendi içine yalan söyler.
Kendine ve başkasına yalan söyleyen insan iki yüzlü olur.
İki yüzlü insan iç dürüstlüğünü kaybeder.
İç dürüstlüğünü kaybeden insan ahlaksız olur.
Ahlaksız insan sadece cinsellikte değil tüm konularda artık kolayca ahlaksız olur.
Ahlaksız insanlar çevresine sürekli zarar verir.
Bu insanların oluşturduğu toplumlarda kavga savaş haksızlık yolsuzluk eksik olmaz.
Ve maalesef bunun örneklerini görmekteyiz.
Konu ile ilgili bir çok tarihi heykel resimleri paylaşmak isterdik ama maalesef bu konuda sansür politikalarına uyma zorunluluğumuz var. yozluk ve yobazlık Facebook Google internet politikalarını da ele geçirmiş durumda.  B. Dündar













Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !