Osmanlı’nın Katlettiği Bir Türk Boyu : Nogaylar



Osmanlı’nın Katlettiği Bir Türk Boyu : Nogaylar

Bir Türk devleti olarak kurulan Osmanlı, 1500’lü yıllardan itibaren Türk olmayanlarca ele geçirilmiş ve Türk düşmanlığına soyunmuştur. Bugün Osmanlıcılık yapanlar da gizli Türk düşmanı olanlardır. Bugün mağduriyet edebiyatı yapan etnik gruplar da mevcut Anayasal eşitliği değil aslında Osmanlı’daki Türklerden daha ayrıcalıklı olan konumlarına yeniden ulaşmayı istemektedirler.
 

Osmanlı, ırk çorbası haremlerin meyvesi padişahların soyunun devamı bir hanedanın adıdır dolayısıyla Türklerin atası değildir ve olamaz.
Osmanlı’nın Türk olmayan idarecilerinin hışmına uğrayan bir Türk boyu da Nogay Türkleri olmuştur.
 

Attila’nın ve Cengiz Han’ın savaşçıları olarak nitelenen Nogayların 258 bin savaşabilecek erkeği kafaları kesilerek öldürülmüştür. Doğurduklarında çocuklarını emziremesinler ve bu çocuklar bağışıklık sistemleri zayıf kalarak ölsün diye 48 bin Nogay kadınının meme uçları kesilmiştir.
Tekrarlanan bu soykırım gibi katliamlardan arta kalanlar ise Osmanlı sınırları dışına sürülerek Ermenilerin ve Rusların önüne atılmıştır.
 

Soyları Osmanlı tarafından ağır biçimde kırılan Nogay Türkleri, ağır bir Rus zulmüne de uğramıştır. Bütün bunlara rağmen Nogaylar, varlığını korumayı başaran yiğit bir Türk boyudur.
Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı’nın Asya’ya sürdüğü Nogay Türklerinin tekrar bir araya gelerek Anadolu’da yaşamalarını sağlamıştır.
Nogayların, Çerkes adı altında milletleştirilmeye çalışılan dilleri ve ırkları birbirinden tamamen farklı diğer Kafkasyalı topluluklarla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Geneli açık tenli ve renkli gözlü olan Nogaylar öz be öz Türk’türler!


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !