CADI AVI..!!! Bağnazlık yüzünden katledilen bilim kadınları ve Fransız Devrimi


CADI AVI
Bağnazlık yüzünden katledilen bilim kadınları


Batı dünyası kendi dininin 1400. yılında Kitabı Mukaddes'in Mısır'dan Çıkış bölümündeki bir ayette.(Mısır'dan Çıkış 22. bölüm 18. ayet ) "Bir cadının yaşamasına müsamaha göstermeyeceksin."
Şeklindeki ayet yüzünden din esaslı engizisyon mahkemeleri kararınca cadı avına çıkılmış 60.000 kadını yakılarak yada işkenceyle öldürülmüştü.



Halk kiliselerin kışkırtmalarıyla galeyana gelerek elinde meşalelerle gördükleri yerde beğenmedikleri kendilerinden daha farklı yaşayan modern bilim sanat ve felsefe düşünürü kadınları ihbar etmişler yada kendileri yakalayıp götürmüşlerdi. Engizisyon mahkemelerinde işkence ve yakılarak ölüme mahkum edilmişlerdi.
 

Hristiyanlar o dönem kendi dinlerinin 1400. yılını yaşıyordu. İslam alemi de şimdi kendi dininin 1400. yılı yaşıyor. Orta doğuda yaşananlara bugün şaşmamak lazım. Türkiye dışındaki islam ülkelerindeki kadının durumu, Işıd çetelerinin kadınları hayvan bağlar gibi bağlayıp götürüp pazarda satması, Cihat zamanı cinsel ihtiyaç gibi kullanılması, Ve bir çok kadının da buna gönüllü olmasını yadırgamamak gerekiyor.

Elbette şimdi bir çok müslüman dostlarımız bu yazıyı okuyunca islamda böyle şeyler yok onların gerçek islam değil diyeceklerdir. Buna alıştık artık. Son 20 yıldır Türkiye'de yaşadıklarımız ve gördüklerimiz bize bu ülkenin laikliğe ve Atatürk'e çok şey borçlu olduğunu bir kez daha anlatıyor.
Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçlu.



Diğer Bütün dünya ise rönesans akımına ve 1789 Fransız devrimine borçludur. Nasıl mı diyorsunuz?

Dünyada 200 yıl önce dedelerimizin kullandığı kağnılarla 3000 yıl önce kullanılan kağnılar değirmenler aynıydı. . Ve dünya bundan 200 öncesine kadar 2000 3000 yıl öncesi yaşayan insanlar gibi yaşıyorduk. Aynı araçlar, aynı kerpiç evler, aynı toprak kiremit, cam, tahta ve metalleri kullanıyorduk.

Neden binlerce yıldan fazla bir süre insanlık bir adım dahi ilerlemedi? Tam 3000 hatta 4000 yıl hiç ilerlemeden aynı şekilde yaşamak ne acı bir olay.! Hiç düşündünüzmü biz ve insanlık Neden binlerce yıldır ilkel bir şekilde durduk ve son 200 yüzyıldır birden zıplayıverdik?

1789 Fransız devrimine kadar hiç bir icat insanlığın yararına hiç bir buluş gerçekleşmedi. Sadace daha keskin kılıçlar, daha uzun menzilli savaş okları, mıncırıklar, krallar padişahlar ve din adamları için büyük şatolar ve mabetleri içeren mimari yetenekler gelişti. Ve sarayda yaşayanlar için altın, değerli taşlardan oluşan takı eşyaları içat edildi. . Çin tarafından son zamanlar barut ve barutla çalışan silahlar icad edilmişti.

icad edilen her şey sadece krallar ve savaşlar ve sözde tanrılar için yapıldı. Ve hiçbir dinin tanrısı Abraham lincon'a kadar köleliği yasaklamadı. Hiç bir dinin tanrısı 1948 insan hakları evrensel bildirgesinin erdemlerini insanlığa sunmadı.

Peki Neden böyle oldu?
MS 1.Yüzyılda Romalılar bilinen keşfedilmiş eski dünyanın tek hakimiydi. Ak denizi göl haline getirmişlerdi. Romalılar 312 yılında hristiyanlığı kabul ettiği tarihte durdu. Geçmişteki belli bir s eviyeye gelmiş bilimi teknolojiyi yaradana şirk koşmak diye sıfırladılar. Bilimle, matematikle, astronomiyle tıp ile alakalı tüm kitapları kütüphaneleri mekanları bunlarla uğraşan insanları öldürüp yakıp yıkıp yok ettiler. Tüm bilim kadınlarını cadı diye yaftalayarak direklere bağlayarak yaktılar. İncilin Mısır’dan Çıkış bölümündeki bir ayette. (Mısır’dan Çıkış 22. bölüm 18. ayet )“Bir cadının yaşamasına müsamaha göstermeyeceksin.” diye yazıldığı için yakıldılar.



Romalıların 312 yılında hristiyanlığı kabulu kendi intiharları olmuştu. Papalar kiliseler yönetimde söz sahibiydi artık. Bilimin sanatın teknolojinin varlık gösterbilmesi imkansızdı. Sürekli doğuya sözde hristiyanlığı yaymak için yaptıkları haclı seferleriyle elde ettikleri ganimetler altınlar köleler onlara fayda sağlamamıştı.

Önce doğu batı diye ikiye bölünmüşler. Sonrasında batı Roma tamamen çöküp yok olmuş. Sadece bizans adıyla doğu roma imparatorluğu kalmıştı. Bunun sonucunda Emeviler ve Abbasiler islamı yaymak için rövanş olarak seferler düzenlemişler ispanya'nın Yarısına kadar Avrupa'yı ele geçirmişlerdi.

Varsa yoksa dindi. Din ile yönetildikleri için onlarda tarihin kanlı çöplüğünde yerlerini almışlardı.
Ve yeryüzünde hiç bir güç bilimle bilgiyle sanatla insanlığın gelişimiyle ilgilenmemişti. Bugün dünyanın en büyük rantı petrol, uyuşturucu, ve silah satışları için din kullanılıyorsa o tarihte en büyük rant olan Altın, köle ticareti ve ipek yolu tekstil ticareti için yine din kullanılıyordu.

Bu arada Avrupa'da kiliselerin tüm kanlı muhalefetine rağmen dalga dalga yayılan rönesans hareketi başlamıştı. Sonunda Fransız devrimiyle zirve patlaması gerçekleşti. Bilim, felsefe, sanat, özgürleşti.
Motor, elektirik, teflon, icat edildi. Tıp, tarım, endüstri gelişti. Sanayi devrimi gerçekleşti teknoloji insanlığın daha güzel modern yaşamasına hizmet etti. Bütün bunlar 1789'da halkın din adamlarını ibadethanelere hapsetmesiyle gerçekleşti, Yaşasın demokrasi, Yaşasın 1789 devrimi, Yaşasın laiklik
Yazan: Bülent Dündar


































Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !