insan Olmak



İNSAN OLMAK

Bugüne kadar Kur'an-ı Kerim'i defalarca okudum.

Bütün ayetlerini didik didik inceledim.
 
Kitab-ı mukaddesi defalarca okudum. Tevratı Zeburu incili iyice inceledim. özellikle incilin matta yuhanna luka markos versiyonlarının tamamını araştırdım.

Bunlar yetmedi. Semavi dinler öncesi sümerlerin babillerin perslilerin dinlerini araştırıp inceledim. Ahura mazda zerdüşt dinini okudum. Hammurabi yasalarını, Konfüçyus öğretilerini ve budizmi araştırdım.
 
Hz Muhammet öncesi arabistanda var olan pagan dinini araştırdım. Kur'an-ı Kerim'e bunların hepsine ayırdığım zamandan daha fazla zaman ayırdım.

Ama itiraf edeyim bunları karşılık bekleyerek çıkar amaçlı yapmadım.. Zaten karşılık bekleyerek bir şey yapmak karakterim değildir...

Yani ibadet amaçlı Allah'ın gözüne gireyim sevab kazanayım Cennete gitmeme faydalı olsun hesabında değildim. Böyle bir beklenti içinde olmak erdemsizlik olurdu. kendime yakıştıramazdım.

Sadece öğrenmek, bilmek, anlamak, araştırmak, muhakeme etmek, sorgulamak, üzerine düşünmek ve kendime ders çıkarmak için yaptım.

Ve inceleyip araştırdığım bu bütün dinlerdeki insan ilişkileriyle alakalı bölümlerinde okuduğum yüzlerce öğüdü ve emirleri Sadece tek bir cümlede topladım.

O cümle hepsine cevap veriyordu.
Ama o cümle uzakdoğu felsefisinde erdemsel öğretilerin dışında hiç bir din öğretisinde yoktu. olmazdı da. Eğer olmuş olsaydı o dini elinde tutan güçlüler krallar peygamberler başka toplumlara başka dinlere hükmedip savaş açamazlar ganimet adı altında yağmalayamazlar kadınlarını cariye erkeklerini köle yapamazlardı..

İşte O Cümle:
,
"Sana yapılmasını istemediğin hiç bir şeyi başkasına yapma"
B.Dündar

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !