Kadının Onurunu ve Gururunu Ayaklar Altına Alan Bekaret Kemerinin Tarih Sahnesine Çıkışı




Kadının Onurunu ve Gururunu Ayaklar Altına Alan Bekaret Kemerinin Tarih Sahnesine Çıkışı

Kadın gururunu ve onurunu hiçe sayan, güvensizliğin hatta ondan da kötüsü bir kadını kadın yapan tinsel ve cinsel unsurların bir demir parçasına hapsedilmesine bekaret kemeri adını veriyoruz. Özellikte Orta Çağ'da yaygınlaşmış bu uygulamadaki kişilerin kahramanı Avrupalı erkeklerdir.

Bekaret kemeri nedir ve ne işe yarar?



Genelde demir ve çelikten imal edilmiş, kadınların cinsel organı üzerine takılan bir alet. Bunun takılma amacı kadının cinsel ilişkiden uzak kalmasının istenilmesidir. Takıldıktan sonra kilitlenen ve kilit olmaksızın herhangi bir kesici alet ile açılamayan, kadının tuvalet ihtiyacına engel olmayan bir tür obje. Tuvalet ihtiyacının giderildiği kısım demir dikenlerle yapılır ve bu sayede kadınla ilişki yaşamak isteyen bir erkek başarısız olurdu.

İlk ne zaman ve hangi amaçla ortaya çıkmıştır?



Bekaret kemerinin ilk olarak Yunan mitolojisinde geçtiği düşünülmekte. Babil kraliçesi Semiramis diğer kadınların oğlunu kandırıp cinsel ilişkiye girebileceği endişesiyle bekaret kemerinin kullanıldığı anlatılır. Fakat tarih sahnesine çıkışı ve günümüze kadar BDSM (fantezi roller) ile gelebilmesi birtakım olaya bağlanmıştır.
 


Orta Çağ'da Avrupalılar, Müslümanlara karşı seferler düzenliyordu. Bunlara haçlı seferleri adını veriyoruz. O dönemde ileri bir düzeyde olan doğu medeniyeti büyük su kemerleri yaparken sefalet içerisinde olan Avrupa bekaret kemerleri yapıyordu. Yapmalarındaki temel neden, haçlı askerinin sefere çıkma durumunda geride bıraktığı karısının başka bir erkekle ilişki yaşamasından çekinmesi yönündedir.

Haçlı seferine çıkan birçok asker karısına bekaret kemeri takardı. Bu böylece başkaları tarafından da örnek alınmış ve 18'inci yüzyılın sonlarına kadar bu yönde etkisini göstermeye devam etmiştir. Bekaret kemeri yalnızca anahtar ile açılabiliyordu. Açılabilmesi için sefere çıkan kocasının geri dönmesi gerekiyordu. Fakat haçlı seferleri çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlandığı için sefere çıkan askerlerin %80'i geri dönemiyordu. 
 

Bu durumda birçok kadın ömür boyu bekaret kemeri ile yaşamaya mahkum ediliyor ve bekaret kemeri ile birlikte gömülüyordu. Kazılarda birçok cesedin üzerinden çıkan bekaret kemerleri bunu kanıtlar niteliktedir.

Bu yüzsüzlükten yüzü gülen kesim demirciler olmuştu.



Bekaret kemerlerini yalnızca demirciler yapabiliyordu. Bu sebeple birçok demirci, bekaret kemeri yapımına oldukça yüksek değer biçmiştir. Yüksek fiyatta satılması ve alıcısının çok olması sebebiyle demirciler, silah ve at nalı yapmayı bırakmış, yalnızca bekaret kemeri üretimine geçmişti. Demirciler, kocasının seferden geri dönmeyişi üzerine bekaret kemerinin ızdırabını çeken bazı kadınların bekaret kemerinden kurtulmak isteyeceğini tahmin ederek yedek anahtarlar da üretmişti. 

Fakat bu anahtarlar, bekaret kemerinden çok daha yüksek fiyata satılıyordu. Bu yönden sadece varlıklı kadınların bazıları kendi isteğiyle bekaret kemerinden kurtulabilmiştir. Bazı uyanık kadınlar ise sefer öncesi çok kilo alıp bekaret kemerinin takılma aşamasından sonra zayıflama süreci içine girmiş ve zamanla bol gelmeye başlayan bekaret kemerlerini çıkarmayı başarabilmiştir.

Bekaret kemeri tecavüzü önleme maksadıyla da kullanılmıştır.



Orta Çağ'da, Avrupa'nın bazı kesimlerinde yaygınlaşan tecavüzün önüne geçilebilmesi için bazı kadınlar kendilerine bekaret kemeri takmıştı. Bu durum, kadının kendi rızasıyla verdiği bir karardı. O dönemde bazı aileler, tecavüze uğramaması ve başka erkeklerle ilişki yaşamaması için kız çocuklarına zorla bekaret kemeri takmıştır.


O dönemlerde kullanılan bazı bekaret kemerleri de hiç utanmadan sergilerde gösterilmiştir.

Avrupa'nın kadın gururunu ve onurunu hiçe sayması günümüzde de devam etmekte. Fakat bu durum kapitalizm de dahil bazı basın ve yayın yoluyla saman altından yürütülmektedir. Bu yönde normalleştirilmeye çalışılanlar uzun bir süre zarfı içerisinde yavaşça empoze edildiğinden dolayı günümüzde birçok kişiye normal gelmektedir.
 

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !