Hayatının 10 yılını ayın renklerini yakalayarak geçiren fotoğrafçı



Hayatının 10 yılını ayın renklerini yakalayarak  geçiren fotoğrafçı

Kendimizi bu değişen uydunun delileri ve sevgilileri olarak gören hepimiz, onu tam da bu yüzden, dengesiz karakteri ve kendini her zaman hissettiği gibi gösterme yeteneği için seviyoruz.

Böylece Ay, zaman zaman büyüdüğünü, küçüldüğünü veya tam olarak gerçekleştiğini ve dolu olduğunu hissetmekle kalmaz, aynı zamanda yaşadığı yerin enginliğinde kendisini çevreleyen değişken atmosferlere bağlı olarak rengini de değiştirir.

Bu yüzen cismin harika kişiliğinin farkında olan İtalya doğumlu ilkokul öğretmeni Marcella Pace, 10 yıl boyunca fotoğrafladığı uydulardan bazılarını tek bir görüntüde toplamaya karar verdi.
 
 

"Hapte süresi boyunca evde oldukça fazla zaman geçirdim, bu yüzden eski fotoğraflarıma bakmak için çok zamanım oldu. Fotoğraflarıma dönüp baktığımda, o zamandan beri fotoğrafladığım tüm dolunayları seçmeye karar verdim. dijital kamera kullanmaya başladı".

"Ay yükselirken veya batarken ya da atmosfer ilginç ve gerçek bir renge sahipken çekilen en renkli 48'i seçtim."

  

Pace her zaman astronomi için büyük bir tutkuya sahipti. Bu onu astrofotoğrafçılığa yöneltti ve yıllar içinde, çalışmalarının NASA tarafından "Günün Astronomi Fotoğrafı" olarak seçildiğini ve prestijli Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Ödülleri'nde kısa listeye girdiğini gördü .

Özellikle 48 renkli uydu görüntüsü oldukça ilgi gördü. 10 yıllık görüntüleri bir araya getiren eser, gerçekten görülmesi gereken bir manzara.

Nihai sonuç 10 yılın ürünü olmasına rağmen, Pace, ayın bu kadar çok rengini fotoğraflamanın o kadar uzun sürmediğini açıklıyor. Hatta, ayın doğuşu sırasındaki tek bir fotoğraf çekiminde, atmosferin farklı katmanlarından yükselirken elde ettiği tüm farklı renkleri görmenin mümkün olduğunu açıklığa kavuşturun.

 

"Fotoğrafta çekici bir şey var ve dünyanın her yerinden günlük iltifatlar alıyorum. Benim için bu fotoğrafın tüm yaşam biçimlerine saygı mesajı iletmesi çok önemli. Uyum içinde yaşamak için şunun farkında olmalıyız. sadece komşularımız O bizim komşumuzdur, ancak tüm yaşam formları bizimle bu sonsuz yoldadır.

"Bu, insanın merkezinde olduğu bir daire değil, sürekli evrim içinde bir sarmal olan bir yoldur." Pace, gerçek bir delinin yansıması olan yansımasında çok haklı.

Marcella Pace: Web


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !