Yaşlandığınızda Pişman Olacağınız 40 Şey.. Bunların Ne Olduğunu Öğrenin ve Bugün Hayatınızı Değiştirin… !

 

Yaşlandığınızda Pişman Olacağınız 40 Şey.. Bunların Ne Olduğunu Öğrenin ve Bugün Hayatınızı Değiştirin…

Hayat güzel bir şeydir ve dünyada geçirdiğimiz her gün bir nimettir. Hayat bize hayallerimize ulaşma, sevdiklerimizle anları paylaşma ve her günü dolu dolu yaşama fırsatı verir. Ancak hayattaki çoğu şey gibi, bir başlangıç ​​ve bir son vardır ve bugün yaptıklarımız hayatta pişmanlıklardan kaçınmak için önemlidir.

Yaşlandıkça ve geriye dönüp baktığımızda yaptığımız ya da yapmadığımız seçimler konusunda pişmanlıklar yaşayabiliriz. İşte yaşlıların hayatlarına geri dönerken yapmayı diledikleri en popüler 40 şey .

1) Potansiyelinizi tam olarak yaşamadığınız için pişmanlıklar. Çocukluğumuzdan beri yaptığımız her işte çıtayı yükselttik. Asla yerleşmeyin ve başarılı olma tutkunuzun peşinden gitmeyin.

2) Çocukluk arkadaşlarıyla iletişimde kalmamanın pişmanlıkları. Muhtemelen aileniz taşınmak zorunda kaldığı için kaybettiğiniz arkadaşlıklar vardır. Yıllar sonra telefonu açıp onları arama fikri geldi ama sen hiç yapmadın.



3) Ebeveyninizin tavsiyesini dinlemediğiniz için pişmanlık duymak. Ebeveynlerimizin onlarca yıllık yaşam deneyimleri var ve hepsini internet olmadan öğrendiler. Onların bilgisi çok daha önemli ve anlamlı.



4) Başka bir dil konuşmayı öğrenmemenin pişmanlığı. Diğer dillerde akıcı olmak, çalışmak için daha fazla fırsat sağlar ve diğer ülkelere seyahat ederken daha fazla keyif sağlar.



5) Kötü bir ilişkiden ayrılmamanın pişmanlıkları. Çoğu insan, sonunda iyileşeceğini umarak kötü bir ilişki içinde kalır. Ne kadar çok beklersen, kendi mutluluğunu o kadar bir kenara koyarsın.



6) Güneş kremi sürmediğim için pişmanlık duymak. Kırışıklıklar, ciltte renk değişikliği ve hatta cilt kanseri, güneş hasarından kaçınmanın nedenlerinden sadece birkaçıdır.



7) En sevdiğiniz grubu veya müzisyeni görememenin pişmanlığı. Gelecekte onları yakalarsın umuduyla ertelemek kolay ama kabul edelim, gruplar dağılıyor. Fırsat geldiğinde onları görün.



8) Korkudan bir şeyler yapmamanın pişmanlıkları. Denemekten korktuğumuz için bir şeyler yapamayabiliriz ama hayatı dolu dolu yaşamanın tek yolu yeni şeyler denemektir.



9) Egzersiz yapmaya zaman ayırmadığı için pişmanlık duymak. Vücudunuza iyi bakmanız önemlidir ve egzersiz yapmak için asla geç değildir. Sağlıklı bir vücut, yaşlandıkça hayattan daha fazla keyif almanızı sağlayacaktır.



10) Cinsiyet rollerinin sizi tanımlamasına izin vererek olmak istediğiniz kişi olamamanın pişmanlıkları. Toplumun size hayatta ne yapıp ne yapamayacağınızı söylemesine izin vermeyin. Sadece kalbini takip et.



11) Nefret ettiğin bir işi bırakmadığın için pişmanlık duymak. Her sabah uyanıyor ve işe gitmekten korkuyorsanız, sevdiğiniz bir iş bulun. Mutluluğunuz her şeyden önce gelir ve bunu ne kadar erken yaparsanız o kadar mutlu olursunuz.



12) Okulda elinden gelenin en iyisini yapmadığın için pişmanlık duymak. İyi bir eğitime sahip olmak pek çok fırsatın kapısını açar ve her zaman yaptığınız her şeye adanın.



13) İçeride ve dışarıda ne kadar güzel olduğunuzu fark edemediğiniz için pişmanlıklar. Kendinizi asla eksik değiştirmeyin veya başkaları için değişmeniz gerektiğini düşünmeyin. Kim olduğun konusunda rahat ol ve bu güven parlayacak.



14) Yeterince “Seni seviyorum” demediğim için pişmanlık duymak. Başkalarına olan sevginizi ifade etmek için her fırsatı kullanın çünkü onlarla geçirdiğimiz her gün bir hediyedir.



15) Genç ve sağlıklıyken seyahat etme fırsatını alamamanın pişmanlıkları. Yaşlandıkça, seyahat etmek daha zor ve pahalı hale gelir.




16) Başkalarına karşı daha şefkatli olamamanın pişmanlıkları. Bazıları gençliklerini bencil bir insan olarak geçirir ama sonunda dünyanın kendi etraflarında dönmediğini anlarlar. Olabileceğin en iyi arkadaş ve kişi ol.



17) Olmak istediğin kişi olamamanın pişmanlıkları. İnsanların ne düşündüklerini çok fazla önemsemeyin çünkü onların görüşleri mutluluk miktarınızı belirlememelidir.



18) Kendi hayallerini desteklememenin pişmanlıkları. Kibar olmak iyidir ama bu kendi mutluluğundan fedakarlık etmek anlamına gelmiyorsa.



19) Önemli konularda yeterince hızlı hareket etmemekten dolayı pişmanlık duymak. Kararları ne kadar hızlı verirsek, bu kararların sonuçlarından o kadar çabuk zevk alabiliriz. Başarılı insanlar hızlı ve kesin kararlar alırlar.



20) İnsanları affetmemekten ve kin beslemekten pişmanlık duymak. İçinizde öfke ve küskünlüğün alevlenmesine izin vermek buna değmez. Bırak ve devam et. Bunu yaptığınız için çok daha iyi hissedeceksiniz.



21) Kendiniz için ayağa kalkmadığınız için pişmanlıklar. Kendi fikrinize hakkınız var ve sırf insanlar sizinle aynı fikirde değil diye ilkelerinizi değiştirmeyin. İç sesinizi takip edin ve zorbalığa uğramanıza izin vermeyin.



22) Yeterince gönüllü olmamanın pişmanlıkları. Başkalarına yardım etmek ödüllendirici bir deneyimdir ve iyilik yapmak iyi hissetmenizi sağlar. Bulduğunuz her fırsatta başkalarına yardım ederek bir fark yaratın.



23) Dişlerinize bakmadığınız için pişmanlık duymak. Her gün sadece birkaç dakikanızı alır ve diş bakımı, tüm hayatınız boyunca onlara sahip olmanızı sağlar. Her zaman gülümse.



24) Büyükannen ve büyükbabanla daha fazla zaman geçirmediğin için pişmanlıklar. Büyükanne ve büyükbabalar bilgedir ve bilgilerini paylaşmayı ve sizinle zaman geçirmeyi severler. Büyükanne ve büyükbabalarla geçireceğimiz zaman sınırlıdır, bu yüzden onlara her fırsatta onları sevdiğinizi söyleyin.



25) Aile hayatını iş hayatınıza tercih etmediğiniz için pişmanlıklar. Hepimizin iyi bir yaşam tarzının tadını çıkarmak için çalışması gerekir, ancak iyi bir iş-yaşam dengesi bulmak çok önemlidir.



26) Yemek yapmayı öğrenmemenin pişmanlığı. Aileniz ve arkadaşlarınız için yemek pişirmek, onlarla vakit geçirmenin ve sevginizi paylaşmanın harika bir yoludur. Temel bilgileri öğrenin ve yemek tutkunuz büyümeye devam edecek.



27) Özel anların kıymetini bilmemenin pişmanlığı. Aileniz ve arkadaşlarınızla vakit geçirirken akıllı telefonları bir kenara koyun ve onlara odaklanın.



28) Başladığınız işi bitirmediğiniz için pişmanlık duymak. Başladığınız işi her zaman bitirmeyi alışkanlık haline getirin ve her gün kendinizi zorlamaya devam edeceksiniz. Asla bırakma.



29) Özel bir beceri öğrenmemenin pişmanlığı. İster sihir, ister aptalca bir parti numarası olsun, nihai hedefiniz insanları gülümsetmek olmalıdır.



30) Kültürel beklentilerin kim olduğunuzu tanımlamasına izin vermek. Cinsiyetinizin veya kültürel farklılıklarınızın hayatta istediğinizi yapmanıza engel olmasına izin vermeyin.



31) Arkadaşlıkların yolunda gitmesine izin vermemek. Hayatınızda birçok insanla tanışacaksınız ve ne zaman bırakacağınızı bilmek önemlidir. Bir arkadaşlığı zorlamak yarardan çok zarar verebilir.



32) Çocuklarınızla daha fazla zaman geçirmemek. Çocuklar inanılmaz hızlı büyüyorlar ve işe daha fazla zaman ayırdıkları için özel anları kaybediyorlar. Onlarla vakit geçirin ve hayatlarını neşeyle doldurun.



33) Risk almamak (özellikle aşkta). İnsanlar aldıkları şanslardan nadiren pişman olurlar ama her zaman almadıkları şanslardan pişmanlık duyarlar. “Ya olursa” gibi bir hayat yaşamayın.



34) İş bağlantıları geliştirmek için zaman ayırmamak. İş insanlarıyla ağ kurmak ve onlardan öğrenmek, harika bir kariyere sahip olmanın anahtarıdır.



35) Kaygı ile baş etmeyi öğrenememek. Her zaman endişelenmek felç edici olabilir ve gerçekten mutlu olmanızı engeller. İç sesinizi yatıştırın ve her zaman olumlu düşünün.



36) Anı yaşamamak. Geçmişe takılıp geleceğe endişeyle bakmak yerine, mutlu olduğunuzdan ve bugün için yaşadığınızdan emin olun.



37) Sevdiklerinizle yeterince zaman geçirmemek. Hayat oldukça hızlı akıyor, bu yüzden en önemli şey sevdiklerimizle vakit geçirmek.



38) Kalabalıkların önünde gösteri yapmamak veya konuşmamak. Birçok insan ne pahasına olursa olsun topluluk önünde konuşmaktan kaçınacaktır, ancak bunu en az bir kez denemeye değer. Tüm konuşmacılar ilk seferinde gergin olurlar, ancak her şey gibi, pratik yapmak mükemmelleştirir.



39) Daha erken minnettar hissetmemek. Küçük şeyler, büyük şeyler ve aradaki her şey için minnettar olun. Hayattaki insanlara minnettar olun ve hayatınızın bir parçası oldukları için ne kadar minnettar olduğunuzu onlara her zaman bildirin.



40) Mutlu olmamak. Sadece bir kez yaşıyoruz ve mutlu olmak ve mutlu kalmak için her türlü çabayı göstermeliyiz. Hayatta üzücü anlar olacak ama onlarla başa çıkmak ve bizi gülümseten insanları ve şeyleri aramak önemlidir

.
Videoyu izle!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !