Her Gün 2 Yumurta Yerseniz Vücudunuza Bu 8 Şey Olacak

 

Her Gün 2 Yumurta Yerseniz Vücudunuza Bu 8 Şey Olacak

Yumurtalar, kolesterol korkuları nedeniyle yıllar içinde kötü bir üne kavuştu; ancak yeni araştırmalar, yumurtaların sizin için kötü olduğu fikrini ortadan kaldırdı. Birçok insan yumurta yemenin kan kolesterol seviyelerini yükselttiğinden ve kalp hastalığına yakalanma şansınızı artırdığından korktu. Yeni araştırmalara dayanarak, bilim adamları, yediğiniz kolesterolün, çoğunlukla karaciğeriniz tarafından üretilen kanınızdaki kolesterol seviyeleri üzerinde çok az etkisi olduğunu bulmuşlardır. Diğer bir fayda ise, yumurtaların doymuş yağ oranının düşük olmasıdır ki bu genellikle daha büyük bir sorundur. Doymuş yağ oranı yüksek diyetlerin arter veya kalp hastalığı için önemli bir risk faktörü olduğu uzun zamandır bilinmektedir.


Tıpkı olgun muzlar gibi , yumurtalar da bir beslenme merkezidir ve günlük çalışmanız gereken hemen hemen tüm vitamin ve mineralleri içerir. İşte günde 2 yumurta yemeye başlarsanız vücudunuza olacak 8 şey.

1) Yumurtalarda bulunan lutein sayesinde görme yeteneğiniz korunur.



Çocukken size iyi görüş sağlamak için havuç yemeniz söylenmiş olabilir; bununla birlikte, yumurtalar da yüksek düzeyde lutein içerir. Lutein, göz ve cilt sağlığı için gerekli olan bir karotenoiddir ve araştırmalar, yumurtalardaki luteinin, bitkisel kaynaklardan elde edilen luteinden %200-300'e kadar daha fazla biyoyararlanım sağladığını göstermiştir . Yumurtaların faydaları, vücudunuzun luteini lipid formunda sağladığı için daha kolay emilmesidir.

2) Yumurtadaki D vitamini vücudunuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olur.




Birçok insan önerilen D vitamini dozunu almak için balık yağı alırken, bir yumurta bir çorba kaşığı balık yağıyla aynı miktarda D vitamini sunar. Ve bence yumurtalar çok daha lezzetli! Yumurtalardaki D vitaminini daha da artırmak için bazı bilim adamları , yumurtaların faydalarını artırmak için tavuk yemini D vitamini ile zenginleştirdiler . Araştırmacılar, yumurtalardaki D vitamini artışıyla da ilişkili olduğunu buldular. Süpermarketinizde daha yüksek seviyelerde D vitamini veya Omega-3 ile etiketlenmiş yumurta kartonları görmüş olabilirsiniz.

3) Yumurtadaki B vitamini kompleksi cildi, saçı ve karaciğeri korur.



Biotin, selenyum ve B12 vitamini sağlıklı saç ve cilt için hayati önem taşır. Günlük yumurta yemek, ihtiyacınız olan günlük önerilen miktarı sağlar. Yumurtalardaki fosfolipidler ayrıca karaciğerinizin kanınızdaki toksinleri yok etmede daha verimli çalışmasına yardımcı olur.

4) Yumurtadaki Omega-3 asitleri kalp damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.



Yumurta yaklaşık 150 mg kolesterol içerirken, fosfatidlerle dengelenir. Yeni araştırmalar , yumurtaların kan kolesterol seviyelerini artırmadığını ve kardiyovasküler hastalık riskini artırmadığını buldu. Aslında, katılımcıların 12 hafta boyunca günde 3 yumurta yedikleri başka bir çalışmada , araştırmacılar deneklerin kilo verdiğini, vücutlarındaki iltihaplanma miktarını azalttığını ve hatta kan kolesterol seviyelerini iyileştirdiğini veya koruduğunu buldu. Bunun gibi sonuçlarla, yumurtanın faydalarına kim itiraz edebilir!

5) Yumurta kilo vermenize yardımcı olur.



Bazı araştırmalar, yüksek karbonhidratlı bir diyetin obeziteye yol açabileceğini gösterse de, yumurtalar protein bakımından yüksek ve karbonhidrat bakımından düşüktür. Bir araştırma , kahvaltıda yumurta yemenin kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Çalışmadaki denekler, 8 hafta boyunca kahvaltıda yumurta tükettikten sonra Vücut Kitle İndekslerinde %61 azalma gösterdi. Diğer iyi tarafı ise yumurta gibi protein kaynakları, genellikle tek başına karbonhidrat yemekten daha tok hissetmenizi sağlar.

6) Yumurtadaki kolin meme kanseri ve diğer kanser riskini azaltır.



Kolin, hücrelerimizin düzgün çalışması için gerekli bir besindir, ancak birçok insan, özellikle de kadınlar, ondan yeterince alamaz. Yeni araştırmalar , ergenlik döneminde yumurta tüketen kadınların meme kanserine yakalanma olasılığının %18 daha az olduğunu göstermiştir. Ne yazık ki, yumurtaların faydaları tüm kanserler için geçerli değildir. Kolin bazı kanserleri önlüyor gibi görünse de , bazı araştırmalar erkeklerde prostat kanseri riskini artırabileceğini de gösteriyor.

7) Yumurtadaki B9 Vitamini hamilelik planlamasında faydalıdır.



Yaygın olarak adlandırılan B9 vitamini veya folik asit , beyin ve omurilik anormallikleri gibi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olmak için hamilelik öncesinde ve sırasında faydalıdır . Omega-3 açısından zengin yumurtaları seçmek ve diğer folatlı gıdalardan oluşan bir diyet yemek, kadınların günlük önerilen 400 mikrogram folik asit ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.

8) Yumurtanın faydaları arasında yaşlanma sürecini yavaşlatmak da yer alır.




Bir yumurta, sağlıklı hücreler için 9 temel amino asit, sağlıklı kaslar için protein, sağlıklı gözler için lutein ve zeaksantin, sağlıklı beyinler için kolin, güçlü kemikler için D vitamini ve sağlıklı bir vücut için diğer gerekli besinleri içerir. Yumurta cildiniz, gözleriniz, saçlarınız, kalbiniz, karaciğeriniz, bağırsaklarınız, kaslarınız ve kemikleriniz için iyidir. Başka bir deyişle, bu bir beslenme santrali!

H/t: Parlak Taraf

7 gram yüksek kaliteli protein, 5 gram sağlıklı yağ, demir, vitaminler, mineraller, karotenoidler ve sadece 75 kalori ile yumurta gerçekten doğa anadan bir süper besindir. Lütfen paylaşmak arkadaşlarınız ve ailenizle 2 yumurta günlük yeme bu 8 faydaları.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !