KADINLARIN DUŞ YAPARKEN İŞEME OLAYI HAKKINDA. İYİ Mİ? KÖTÜMÜ?

  

KADINLARIN DUŞ YAPARKEN İŞEME OLAYI HAKKINDA.    İYİ Mİ? KÖTÜMÜ?

TikTok'ta bir doktor, kadınların duşa işemesinin neden kötü olduğunu açıkladı. Hijyenle alakası yok...

Fiziksel terapi doktoru Dr Alicia Jeffrey-Thomas, bazı acı gerçekleri vermek için sosyal medya uygulamasına başvurarak, nedenlerin iki yönlü olduğunu söyledi.

Duşda çok sık işerseniz, akan su sesiyle beyninizin idrarla bağlantı kurmaya başladığını söylüyor. akan gürültünün idrar yapmakla ilişkilendirilebileceğini ve sizi daha sonra yakalayabileceğini belirtiyor (örneğin, kimse bulaşık yıkarken yada gezide kalabalık bir ortamda veya işte su sesi duyulduğunda ani bir işeme dürtüsüne karşı savaşmak istemez) .

Duşta işemenin tavsiye edilmemesinin bir diğer nedeni de, bunu yaparken benimsediğiniz duruşla ilgili olduğunu söylüyor.


Alicia, videosunun başında "Odaklanmak istediğim iki şey var" diyor. "Genel mesane zindeliği perspektifi ve pelvik taban perspektifi var. Pavlov'un Köpekleri deneyinin tamamını biliyorsunuz değil mi?"

Bu içerik TikTok'tan içe aktarılmıştır. Aynı içeriği başka bir formatta bulabilir veya daha fazla bilgiyi web sitelerinde bulabilirsiniz.



Videoda, "Köpekler için her yiyecek koyduğunda zili çalıyor, bu yüzden sonunda köpek zili yiyecekle ilişkilendirmeye başlıyor ve orada yiyecek olmasa bile salya sallamaya başlıyor" diye anlatıyor videoda. "Duşta işerseniz, musluğu ya da duşu açarsanız ve sonra klozete oturursanız, beyninizde akan suyun sesi ile işemek arasında bir ilişki yaratırsınız."

Alicia, bunun, pelvik taban disfonksiyonu ile birlikte, "duşun dışında akan su duyduğunuzda bazı sızıntı sorunlarına" yol açabileceğini de ekliyor.

Ardından, duşta işememesi gerektiğine ilişkin daha önce bahsedilen ikinci nedene gelince, Alicia, kadın anatomisine sahip olanların da ayakta işemek için tasarlanmadıklarını söylüyor. Ayakta idrara çıkmanın pelvik tabanın düzgün bir şekilde gevşemesine nasıl izin vermediğini ayrıntılarıyla anlatıyor, bu da demek değil, hata, her şey ortaya çıkıyor.

Başak bir görüş duşda işemenin kötü olmadığını anlatıyor


Duşa işemenin sandığınız kadar iğrenç olmamasının 5 nedeni

Çoğumuz bunu en az bir kez yapmışızdır - isteyerek olmasa da mesanelerimiz tarafından zorlanmıştır. Ancak, duşta işemeyi düzenli bir alışkanlık haline getirme konusunda hala kararsızsanız, o zaman bunu okuyun.


Banyo yaparken bırakmanın zamanı geldi çünkü duşa işemek aslında iyi bir fikir.
 
Biz insanların yapabileceği en iğrenç şeyler arasında, duşa işemek belki de onu listede ilk ona sokar. Elbette, havuza işemek kadar iğrenç olmayabilir ama yine de iğrenç. Yoksa öyle mi?

Ya banyo yaparken kendinizi rahatlatmanın sandığınızdan daha hijyenik olduğunu söylesek? 
Oh, ve duşa işemek de çevre için iyidir! “ewwww” yazıp bu sekmeyi kapatmadan önce, duşa işemenin neden iyi bir fikir olduğunun tüm nedenlerini okuyun.

1. İdrarınızda düşük miktarda bakteri bulunur

Çişiniz tamamen patojenden arındırılmış olmasa da enfeksiyona neden olacak kadar tehlikeli düzeyde bakteri içermez. Bu nedenle, ayaklarınızda veya bacaklarınızda bir kesik veya yara olsa bile, idrarınızın size enfeksiyon bulaştırma ihtimali sıfıra yakındır.

2. İdrarınız çoğunlukla sudur

Sağlıklı insanlarda, idrar çoğunlukla su, elektrolitler ve üreden oluşur – bu da vücudunuzun attığı atıktır. Kendinizi yıkarken salıverilemeyecek hijyenik olmayan hiçbir şey yoktur.


Çişiniz çoğunlukla sudur, bu yüzden sağlıksız olduğu konusunda endişelenmeyin. Görsel nezaket: Shutterstock

3. Her durumda banyo yaparken adet kanını ve dışkıyı yıkarsınız 

Duş alırken işiyor veya kaka yapmıyor olabilirsiniz, ancak alt bölgelerinizi temizleme sürecinde - o zaman vulva veya popo çatlağı - sizsiniz. her halükarda bazı dışkı maddelerini ve adet kanını yıkamak. Öyleyse neden her durumda düzgün işemeyi bırakıyorsun?

4. Çişiniz sandığınızdan daha hızlı boşalıyor 

Banyoda kendi idrarınızda iltihap oluşmasından endişe ediyorsanız, akan suyun çişinizi 10'a kadar sayabileceğinizden daha hızlı götüreceğini söyleyelim. . Su dolu bir küvete işemeye karar verene kadar - vücut suyunun su birikintisine sıçrama şansınız oldukça zayıf.


Endişelenme, kendi idrarınla ​​bir su birikintisi içinde durmayacaksın. Akan su bunun içindir. 

5. Duşta işemek çevre için iyidir

Kullandığınız sifon sistemine bağlı olarak, her sifonda 6 ila 12 litre arasında su harcarsınız. Şimdi, banyoya işediğinizde – ister duş başlığı ister kova kullanın – sonunda o değerli litrelerden tasarruf etmiş olursunuz.

Yani, hala duşta işeme ihtimalinden iğreniyor musun? Eh, tüm söyleyebileceğimiz – tamamen yazmadan önce en az bir kez yapmalısın. Daha kötü şeyler yaptığına eminiz! *göz kırp*

İşeme yanlısı açıklamalar devam ediyor

  

Zamanımızın en önemli sorunu: işemek mi, işememek mi? :)  :)

Duşta demek istiyoruz. Herkes çiş yapmak zorunda.

Ancak temizlenirken işemenin uygun olup olmadığı, arkadaşlıkları bozan, ilişkileri parçalayan ve insanların ev arkadaşlarının kişisel hijyenini ciddi şekilde sorgulamasına neden olan hararetli bir şekilde tartışılan bir sorudur.

Her iki tarafı da görüyoruz. Anladık. Bu sonsuz sorunun bir çözümü asla olmayabilir.
Ama artık duşta işeme kampını destekleyecek matematiksel kanıtlarımız var.



MIC , duşta işemenin dünyayı kurtarmaya yol açabileceğini ve her şeyin su tasarrufuna bağlı olduğunu bildiriyor.

Her standart tuvaletin sifon başına yaklaşık yedi litre su kullandığı (eski tuvaletler 31 litreye kadar kullanabilir. Vay canına). Ortalama bir yetişkin 24 saat içinde yaklaşık yedi kez çiş yapar ve tuvalete her gittiğimizde sifonu çekersek, bu günde 49 litreye kadar su ekler. Bu da kişi başına yılda sadece yıkama için kullanılan 17.000 litreden fazla su anlamına gelir. Hangi oldukça biraz.



Bununla birlikte, duşta işerseniz, sifonu çekmenize gerek yoktur - günlük çişinizin yedisinden biri için kullandığınız su miktarını büyük ölçüde azaltır.

Bunu her gün yapın ve yılda 2.555 litre su tasarrufu yapın.

Ve eğer herkes duş treninde işemeye binerse, sadece her birimizin günlük olarak kullandığı su miktarını azaltarak dünyayı gerçekten kurtarabiliriz. Heyecanlı zamanlar.


Oh, ve tıkaç deliğine işemenin ne kadar iğrenç olduğu konusunda feryat eden herkes için, sizi temin edelim: çiş - steril olmasa da - kesinlikle toksik değildir. Duşta olduğunuz ve temizlendiğiniz sürece cildinize hiçbir zararı olmaz.

Sadece bir orta akış hayaline sürüklenmediğinizden emin olun. Kendinizi bir saat yıkayarak duşa işeyerek yaptığınız tüm su tasarrufunu iptal edeceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !