Fransız Malikanesinin Duvarlarında Bulunan 239 Nadir Altın Sikke Hazinesi

 

Fransız Malikanesinin Duvarlarında Bulunan 239 Nadir Altın Sikke Hazinesi

İşçiler, 2019'da tarihi bir Fransız konağının duvarlarında, burada resmedilen, nadir bulunan bir altın madeni para hazinesi keşfettiler. Şimdi, madeni paralar açık artırmaya çıkıyor. (Fildişi Müzayede Evi)

Üç inşaat işçisi, Fransa'nın Brittany kentinde tarihi bir konağı yenilemekle meşgulken ilginç bir bulguya rastladılar: duvara gömülü metal bir kutu.

Şaşırtıcı bir şekilde, kutu açıldı ve asırlık altın sikkelerden oluşan bir hazine ortaya çıktı.

Buluntu, Ekim 2019'un sonlarında bir Cuma günü meydana geldi ve konağın eşiyle birlikte sahibi olan 63 yaşındaki François Mion'u hatırlatıyor. Çift, geçtiğimiz günlerde mülk üzerindeki üç ana binayı birleştirmek için tarihi yapıyı yenilemeye karar vermişti. Mion, ustabaşından heyecanlı bir telefon aldığında Paris'te işteydi, yerel televizyon kanalı France 3'ten Yoann Etienne'e anlatıyor .

Google Translate'e göre Mion, Le Télégramme'den Gwendoline Kervella'ya “Şaka olduğunu düşündüm” diyor . "Ama hayır!"

Anlaşıldığı üzere, işçilerin şansı henüz tükenmemişti. Agence France-Presse'nin haberine göre, ertesi Pazartesi, üçlü, bu kez ahşap bir kirişin üzerine gizlenmiş bir bez keseye sarılmış başka bir altın sikke zulası keşfetti .

Toplamda, mülkte 239 nadir altın sikke keşfedildi. Fildişi müzayede evinden yapılan açıklamaya göre , hazine 29 Eylül'de çekiç altına girecek .

Çift, bu evi ilk olarak 2012'de satın aldı, ancak açıklamaya göre ana binayı yakındaki bir ahır ve kreşle birleştirmek için 2019'da yenilemeye karar verdi.




1646'da basılan nadir bir "çift" Louis d'Or'un yüzü (Ivoire Auction House)

 


2019 keşfinden sonra Mion, yerel yetkilileri uyardı ve daha sonra hazineleri incelenmek ve doğrulanmak üzere gönderdi. Arkeologlar, madeni paraların sırasıyla 1610'dan 1643'e ve 1643'ten 1715'e kadar Fransa'yı yöneten krallar olan Kral XIII. En son basılan madeni paralar, muhtemelen, Louis XIV'in birkaç maliyetli savaşı finanse etmek için yürürlüğe koyduğu bir dizi para reformu sırasında yaratıldı. 72 yıllık saltanatı boyunca, Louis XIV ayrıca Versay Sarayı'na yapılan büyük genişlemeleri de denetledi .

2016'dan itibaren Fransa'da keşfedilen tüm hazineler otomatik olarak devletin malı oldu. Ancak, malikane sahipleri mülkü 2012 yılında satın aldıkları için, bulduklarını satma haklarına sahipler, diyor Fransa 3. Fransız yasalarına göre, satıştan elde edilen gelir yarıya bölünecek ve yarısı evin sahibi evli çifte gidecek. mülk ve yarısı üç kaşif arasında eşit olarak bölünecek.

Uzmanlar, madeni paraların satışının 250.000 € ile 300.000 € arasında bir gelir elde edeceğini tahmin ediyor. Koleksiyondaki bir madeni paranın, 1646'da yapılan nadir bir "çift" Louis d'Or'un günümüze ulaşan 120 versiyonundan biri olduğu düşünülüyor - bu madeni paranın tek başına 15.000 € değerinde olduğu tahmin ediliyor, Télégramme'a göre .

Açıklamaya göre, konak 13. yüzyıla tarihleniyor ve bir zamanlar zengin çiftçilere aitti. Madeni paralar Fransa'daki 19 farklı darphaneden geldiğinden, bu hazinenin önceki bir malikane sahibinin hayat birikiminin bir parçası olması muhtemeldir.

Mion , Google Translate'e göre Télégramme ile yaptığı röportajda, "En eski kısım 13. yüzyıldan ve konağın ana gövdesi 1723'ten kalmadır " diyor . “Zengin toprak sahiplerine ait olduğuna inanılıyor. Mekanın tarihi ile ilgili araştırmalar devam ediyor.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !