Bu kitapçı, çocuklara boş kutu ve şişe karşılığında kitap veriyor



Bu kitapçı, çocuklara boş kutu ve şişe karşılığında kitap veriyor

Güney İtalya'daki bir kitap kafe, çocuklara doğayı ve çevrelerini korumanın önemini gösterirken onları kitapla ödüllendiriyor.

Dünya dönüyorsa böyle güzel insanların hatırına dönüyor. Güney İtalya’daki bir kitap-kafe, çocuklara doğayı ve çevrelerini korumanın önemini gösterirken onları kitapla ödüllendiriyor.

Bir plastik şişe ve bir alüminyum kutu ile 14 yaşının altındaki herkes bu kitap-kafeden bir tane kitap alabiliyor. Bu harika fikir, Ex Libris kitap-kafe’nin sahibi Michele Gentile‘ye ait. Gezegen için bir şeyler yaparlarken, çocukları okumaya teşvik etmeyi umut ettiğini söylüyor:

“Amacım, gezegene yardım ederken, aynı zamanda genellikle kitap okumayan İtalyanlara, kitaplara duyulan tutku ve sevgiyi yaymak. Umuyorum, o kadar viral olur ki bu, bütün ülkeyi etkiler.”

 


Kitaplar, bölgenin “caffe sospeso” geleneği üzerine işletmeye bağışlanıyor. Yani bu, “askıda kahve” olarak da biliniyor. Uygulama, daha sonra ihtiyaç duyabilecekler için ekstra kahve içeceğinin önceden ödenmesi anlamına geliyor. Yani bizim ülkemizdeki askıda ekmek, askıda yemek uygulamasının aynısı. İlhamını “askıda kitap” olarak adlandıran Gentile, “Sadece dün, askıya alınmış kitap 60 bağışladım” diyor. “Bunun küçük bir oyun haline geldiğini düşünün. Dünyadaki her çocuk bir plastik şişe ve kutuyu kitaplar için değiştiriyor. Bunun sadece bir rüya olduğunu biliyorum ama neden yapmıyorsunuz? Çocuklarımızın yetişkinlerin atıklarını almasını sağlamayı biraz iç karartıcı buluyorum. En azından içki üreticileri ilk etapta atıklarından daha fazla sorumlu olduklarında, kitapçıların gezegeni temizlemeye yardımcı olmak için değişim planları bulmaları gerekmeyecek. Ancak bu süre içinde, İtalya’daki küçük bir kasabada, kitapları olan daha fazla çocuk ve ait olmadıkları yerlerde daha az atık olduğunu bilmek çok yüreklendirici.”

 


Kaynak: CNN

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !