Japon Eğitim Sisteminde Çocukları Hayatta Başarıya Hazırlayan 7 Özellik


Japon Eğitim Sisteminde Çocukları Hayatta Başarıya Hazırlayan 7 Özellik

Japonya'da okul, yaşamda önemli bir basamak olarak görülüyor. Bu yüzden orada 210 okul günü var (sadece 180 günü olan ABD ile karşılaştırın). Japon eğitim sistemi ile diğer ülkelerdekiler arasında pek çok benzerlik olmasına rağmen, bu sistemi dünyanın en etkili eğitim sistemlerinden biri yapan birçok yön vardır .

Biz Japon sistemini diğerlerinden bu kadar önde tutan şeyin ne olduğunu bulduk ve sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Yazının sonunda küçük bir bonus da hazırladık, göz atmayı unutmayın.

1. Uyumak, bağlılık göstergesi olarak görülür.



Japonya'da, ders sırasında uykuya dalmak sık görülen bir durum olabilir - çünkü okulların gerçekten zorlu bir programı vardır. Sınıfta uyumanın saygısızlık veya tembellik işareti olarak görülebileceği diğer ülkelerin aksine, Japonya'da bu bir özveri işareti olarak görülüyor.

2. Japon çocuklar dördüncü sınıfa kadar sınava girmezler.



Tuhaf görünebilir, ancak Japon okulları görgü kurallarını bilginin önüne koyar. Onların hedefi ilk 3 yıllık bilgi birikimini yargılamayın, çocuklarının karakterini geliştirmek ve görgü kurmaktır. Cömert, empatik ve şefkatli olmayı öğrenirler. Ayrıca başkalarına saygı duymaları ve doğa ve hayvanlarla nazik bir bağ geliştirmeleri öğretilir.

3. Çocuklar okulu kendileri temizler.




Dünyanın geri kalanındaki okullar, okulu düzenli tutmak için kapıcılar ve veliler çalıştırırken, Japonya'da durum böyle değil. Orada sınıfların, yemekhanelerin ve hatta tuvaletlerin temizliğinden öğrenciler sorumludur .

Japon eğitim sistemi , birlikte temizliğin öğrencilere birbirlerine yardım etmeyi ve takım halinde çalışmayı öğrettiğine inanır . Ve zamanlarını masaları silerek, yerleri süpürerek ve paspaslayarak harcayarak, öğrenciler kendi çalışmalarına ve başkalarının çalışmalarına saygı duymayı öğrenirler.

4. Öğrenciler sınıfta öğretmenleriyle birlikte yemek yer.



Diğer ülkelerde, bir öğretmenin öğrencileriyle birlikte yemek yediğini görmek söz konusu olmayabilir, ancak Japonya'da bu norm, olumlu bir öğrenci-öğretmen bağı kurmada yardımcı olarak kabul edilir . Yemek yerken, bir aile ortamı oluşturmaya yardımcı olabilecek gerçekten faydalı sohbetler yapılabilir.



Ayrıca Japon eğitim sistemi öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlar . Bu nedenle, devlet ilkokullarında ve ortaokullarda öğle yemeği, sağlık profesyonelleri ve kalifiye şefler tarafından geliştirilen standart bir menüye göre pişirilir.

5. Okul sonrası atölye çalışmalarına katılırlar.



Japonya'da okul sonrası atölye çalışmaları veya hazırlık okulları çok popülerdir. Burada öğrenciler 6 saatlik okul günlerinin dışında yeni şeyler öğrenebilirler . Dersler akşamları yapılır ve çoğu Japon öğrenci iyi bir ortaokula girebilmek için derslere katılır. Ve dünyadaki birçok öğrencinin aksine, Japonlar hafta sonları ve tatillerde bile eğitim görürler.

6. Japon öğrenciler, diğer derslerin yanı sıra şiir ve Japon hat sanatı öğrenirler.




Shodo olarak da adlandırılan Japon kaligrafisi, insanların anlamlı ve yaratıcı bir şekilde anlamlı kanji karakterleri (Japon yazı sisteminde kullanılan Çince karakterler) yazdığı bir sanat biçimidir.

Haiku ise , okuyuculara derin duyguları iletmek için basit ifadelerin kullanıldığı bir şiir biçimidir. Bu şiir biçiminin entelektüel, terapötik ve estetik etkileri olduğu kabul edilir. Bu sınıfların her ikisi de çocuklara asırlık geleneklerine saygı duymayı ve kültürlerini takdir etmeyi öğretir .

7. Hemen hemen her öğrenci okul üniforması giymek zorundadır.



Üniforma Japonya'da neredeyse her ortaokulda politika engelleri kaldırmak ve yardım öğrencileri arasında topluluk, aile ve beraberlik duygusu teşvik etmek amaçlanmaktadır. Kıyafet kuralları, öğrencilerin dikkatinin öğrenmeye ve gelişmeye yönlendirilmesini sağlar ve ayrıca çocukları giyim dışındaki yöntemlerle kendilerini ifade etmeye teşvik eder.

Bonus: Japon okulları İsimsiz Boyalar kullanıyor



İsimsiz Boyalar, tanıdık renk adlarını yalnızca ana renklerin görsel tasvirleriyle değiştirir: macenta, sarı ve camgöbeği. Ek turuncu, yeşil veya mavi tonları oluşturmak için görsel etiketleme sistemi, az çok farklı bir rengi gösteren orantıya da dayanır.

Boya üzerindeki denklemler, çocukların renk teorisinin bazı temel kavramlarını anlamalarına yardımcı olur ve onlara eğlenceli bir şekilde yeni renkleri nasıl birleştirip yaratacaklarını öğretir.

Ülkenizdeki eğitim sistemi nasıl? Bu yöntemlerden hangilerinin ülkenizdeki okullarda uygulanmasını tercih edersiniz?

kaynak: Bright Side'

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !