Hindular ve biz, Hangimiz mantıklıyız?? Okuyalım ve düşünelim lütfen..!




Hindular ve Biz, Hangimiz mantıklıyız?? Okuyalım ve düşünelim lütfen..!

Bir dileğiniz olmasi için Allah'a dua ederseniz iki olasılık vardır. isteğiniz ya gerçekleşir ya da gerçekleşmez.

Aynı dileğinizi gerçekleştirmesi için hintliler gibi bir ineğe dua ederseniz yine iki olasılık vardır. ya gerçekleşir ya gerçekleşmez.

Hangisinin daha fazla olma olasılığı vardır?... Bize göre Allah'a edilen duanın elbette ama hintlilere göre ineğe edilen duanın gerçekleşme olasılığı vardır. buna inanırız. Hiç kimse hiç bir zaman gerçekçi olarak bilemez sadece inanır zanneder.

Ama hiç değilse ineği gözle görür elle tutar varlığını hissedersiniz. inek süt verir, ses verir ,soğukta sarılsan ısıtır. O nedenle siz siz olun ineğe tapıyorlar diye hindistanlılara gülmeyin alay etmeyin.

Hindistan'da İstemeyerek de olsa ineğin öldürülmesi büyük bir günah sayılır. Toplumun bir kesimi açlık sınırında iken ineklere gösterilen bu ayrıcalık dışardan gelenlere anlamsız gelebilir... Ama bunun ardında sadece dinsel inançlar değil hayati gıda maddelerini koruma içgüdüsü de vardır.

İneğin önemi,, yani süt, peynir, tereyağı, dışkı gübresi insanlığın yararına sunmasıdır.
Dışkısı tezek gibi yakacak olarak da kullanılıyordu. Bu mükemmel hayvanı kesip bir kerede etini yemektense ürünlerinden daha uzun sürede ve pek çok insan tarafından faydalanıldığı için kutsal zannediliyordu

Hintliler ineğe tapmıyorlar. onu tanrı olarak değil, sadece kutsal sayıp saygı gösteriyorlar. Başlangıcı milattan önce 1500 yıllarına kadar uzanan Hindu dininde bir çok Tanrıya tapılır ama en üstteki ilahi güç 'Brahman'dır. Bütün canlıların ruhları olduğuna inanan Hindular, ölümden sonra tekrar dünyaya gelineceğine, bir önceki hayatını uygunsuz biçimde geçiren bir ruhun, hayvan vücudu içinde yeniden doğabileceğine inanırlar. Bir çoğu bu nedenle sadece bitkisel besinlerle beslenirler.

Sadece ineklere değil, diğer tüm hayvanların yaşam haklarına saygı gösterirler. Tarih boyunca, bir aralar inekler Tanrılara kurban bile edilmişlerdir. Ancak Hint yarımadasında doğup, bütün Asya'ya yayılmasına rağmen Hindistan'da pek gelişemeyen Budacılığın etkisiyle hayvanları kurban etmenin vahşice olduğu fikri önem kazanıp tüm hayvanların öldürülmesi bu sefer buda felsefesi sayesinde kesinlikle yasaklanmıştır.

Bu zamanlarda tüm canlılara gösterilen saygı o hale gelmiştir ki, meyve kurtları bile meyveler yenilmeden önce çıkartılıp azat edilir olmuşlardı. Tüm bölgeye yayılmış olan bu vejetaryenlik sonraları yine gevşedi, keçi ve balık yenilmeye başlandı ama inek ayrıcalıklı yerini hep korudu.

I857'de bölgedeki İngilizler tüfeklerinin namlularını bir yağ ile siliyorlardı. Buna Hindulardan büyük tepki geldi. Kullanılan yağın ineklerden elde edildiğini sanıyorlardı.

İngilizler bunun domuz yağı olduğunu açıklayınca tepki bu sefer de Müslümanlardan geldi. İki toplum ilk defa birlikte aynı şeye tepki göstermişlerdi.

Hintliler ayrıca namaz da kılarlar. 


Namaz kılanlar. hindu değil budistdirler. on binlerce yıldır birbiri ardına gelen bütün dinler birbirleriyle ilişkilidir ve birbirlerinin geleneklerinden etkilenmişlerdir. günümüzde müslümanların kıldıkları namazın kökeni islamdan binlerce yıl öncesi adına namaste yada namaskar denilen geleneğe dayanır. 

Ancak onların uyguladığı namazın belli kuralları vardır şekil olarak aynı bizim gibi davransalar da içsel ruha dönük maddelerine bir bakalım.

Hintlilere göre namaz bir ibadet olduğu kadar insanın ruhunu temizleyen yogik bir eylem olmalı ve terapi niteliği taşıyarak insanı pozitif yönde rahatlatmalıdır. Başlamadan temizlenmiş bir vucud ile önce beyni boşaltarak psikolojik değerlerinin yanı sıra insanı daha sağlıklı yapan, organların zindeliğini ve dinçliği artıran duruş ve pozisyonların önemine vurgu yapıyorlar.

Namaz kuralları
1 – Dik olarak ayakta durun. Bacaklarınız bitişik dik ancak rahat olsun. Ellerinizi göğüs kafesinizin önünde birleştirin ( Namaskar Mudra).

2- Kollarınızı yukarı doğru kaldırın. Bu sırada kollarınızı ve dizlerinizi bükmeyin.
3- Kalçanızdan bükülerek öne doğru eğilin, avuçlarınız aşağıya ve alnınız dizlerinize baksın. Dizlerinizi bükmeyin.

4- Elleriniz ve ayaklarınız aynı yerde kalacak şekilde dizlerinizi yere koyun bedeniniz dizlerinizin üzerinde, kalçanız topuklarınıza değsin ve alnınız yerde olsun.

5- Geriye doğru gelirken nefes alın

6- Dördüncü sırada ki hareketleri tekrar edin.

7- Yavaşça ayağa kalkın.

8- Bir sonraki tura geçmeden önce Namaskar Mudra duruşuna gelin
Nefes alın…
 


Namaskara’da nelere dikkat etmelisiniz :

1- Her zaman boş bir mide ile yapın
2- Açık ve temiz havayı tercih edin. Havası iyice temizlenmiş bir oda da olabilir.
3- Tek başınıza veya bir grup ile yapabilirsiniz. Unutmayın ki grup çalışmaları, kollektif şuur oluşturur.
4- Temiz bir mat veya örtü kullanın.
5- Çalışmadan 1/2 saat önce yıkanın.
6- Bel fıtığı veya bel problemi olanlar, yüksek tansiyon hastası olanlar, bu çalışmayı önce doktorlarına danışmalıdırlar
7- Rahat ve bol bir giysi seçin.
8- Çalışmanın her anında bedeninizin tamamını iyice hissedin.
Tam bilinç içinde uygulayın
9-) Müslümansanız egsersizler bittikten sonra önce sağa, sonra sola selam vermeyi unutmayınız.

Eski bakanlardan araştırmacı Türkçü Namık kemal Zeybek'in iddiasına göre ise Namaz kelimesinin kökeni farscadır. kur'anda bugün uygulandığı şekilde bir namaz yoktur. bB islama zerdüşt dininden geçmedir.

Aşağıda ilgili linklere tıklayabilirsiniz.

Namık Kemal Zeybek: "Kuran'da namaz yok namazı zerdüştlerden aldık"

Necmettin Erbakan KURANDA NAMAZ VE ORUÇ YOK CEZASI DA YOK "VİDEO"

Yanlış anlaşılmalara uslubsuzca ve ahlaksızca sataşma bahanesi olarak görülmemesi için ben kendi ülkemde yaşayanların dini ve ibadet tarzı hakkında yorum yapmayacağım. 
Okuyan dostlarımız kendi özgür ve özgün muhakeme yetenekleriyle durumu kıyaslayıp değerlendirsinler diyorum.
Amacım her inançtan herkesin, farklı tüm inançlara aşağılamadan, küçümsemeden, alay etmeden, insanın kendi özü hatırına inançlarına saygı ve sevgi ile bakması gerektiğini anlatabilmektir. Sevgiyle kalın.
Bülent Dündar




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !