İMAM ile ÇOCUK

 


İMAM ile ÇOCUK

“Herkesin harcı değil Ne zormuş müslüman olmak” (Acı Mizah)

-Oğlum gel
-Buyur amca
-Hah geldin mi bak şimdi seni çok ağır bir külfetten kurtaracağım çok büyük bir iyilik yapacağım.
-Hayırdır amca bana iş mi vereceksin.
-Yok oğlum ne işi, seni müslüman yapacağım, müslüman olunca cehennemden kurtulacaksın. cennete gideceksin. Bu dünyada itibar sahibi olacaksın, insanlar sana daha çok saygı duyacaklar kolay iş bulacaksın ticaret yaparsan daha çok kazanacaksın. öbür dünyada onlarca hurilerin olacak. Bende seni müslüman yaptığım için sevaba gireceğim.
-Çok iyiymiş amca hemen olayım nasıl olacağım.
-Kelime-i şahadet getireceksin
-Neyi nerden getireceğim anlamadım?
-Bir şey getirmeyeceksin oğlum söyleyeceksin
-Ne söyleyeceğim hadi hemen söyleyeyim.
-“Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü” diyeceksin.
– Ne demek bu?
-Sen boş ver ne demek olduğunu sadece söyle.
-iyi ama ben anlamını bilmeden nasıl söyleyeyim.
-Töbestağfurullah!! oğlum senin anlamını bilmene gerek yok Allah anlamını biliyor.
– iyi de benim ne söylediğimi bilerek düşünerek hissederek söylemem gerekmez mi?
– Hayır gerekmez sen tekrar et yeter. Allah cc anlar.
-Allah her şeyi bilir demi amca?
– O nasıl söz oğlum tabi ki bilir.
– O zaman benim anlamını bilmeden biliyormuş gibi sahtecilik yapıp müslüman olmak istediğimi de Allah bilirse bana kızmaz mı? Bu samimiyetsizlik gibi olur…Babam ölmeden önce bana demişti ki oğlum sen sen ol önce kendine karşı dürüst sonra karşındakine ………..
-Allah’ım yarabbim oğlum bırak şimdi babanı çattık ki tam çattık. tamam oğlum, tamam yavrum anlamını söylüyorum bak; “Ben şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür.” oldu mu şimdi.?
-Şahitlik etmek mi?! Ne şahitliği amca bunlar yüzyıllar önce ya olmuş ya olmamış şeyler ben nereden bileyim ne gördüm ne duydum ne de şahit oldum… Şimdi senden öğreniyorum müslüman olmak için daha ilk cümleye yalan söyleyerek mi başlamak lazım….. Babam demişti ki…..
– Yarabbim Allah’ım nolursun bana acı ne yapayım ben bu çocuğu “Ne yalanı oğlum hem babanla ne alakası var bunun. Bu yalan değil inançtır yürekten inanarak şahitlik edeceksin bunun kuralı böyledir!!”.bilmen görmen şahit olman gerekmiyor yürekten inananarak şahidim de kafi.
– Tamam madem sen öyle diyorsan. peki ben bunu böyle türkçe okusam olmaz mı amca?
– Olmaaaaz !! Türkçe olmaz arapça okuyacaksın.
-Olsun be amcacığım şimdi arapça yanlış okurum kabul olmaz ya da ağzımdan Allah’ı kızdıracak anlamda istemeden ben anlamadan başka kötü anlama gelen bir kelime çıkar işi berbat etmeyelim.
-Olmaz evladım olmaz diyorsak olmaz!!!! Bu yıllardır böyle yapılır eski köye yeni adet mi getireceksin.!!
-Peki amca arapça okuyayım ama içimden okusam olmaz mı.?
-Olmaz kesinlikle olmaz…Benim de şahit olmam lazım.
-Ne şahiti amca ben zaten yalancı şahitlik yapacağım yalancı şahidin şahidi mi olurmuş.
-Allah’ım sen beni mi sınıyorsun ne olur yardım et bana ellerim titremeye başladı şimdi bir kaza işleyeceğim!! Evladım benim canım ciğerim!!! bende duyayım sevaba girdiğimden emin olayım onun için söylüyorum.
-Allah türkce biliyor demi amca.
-O nasıl söz oğlum tabi ki biliyor.
-Tamam o zaman ben bunu türkçe söyleyeyim. hem akıllıca ve maktıklı olarak düşünürsek......
-Olmaz dedik oğlum çileden çıkarma beni bu sözler arapça inmistir ve a-rap-ça o-ku-nur. Hem akılla mantıkla ne ilgisi var bunun, inanırsın kapatırsın olur biter.. tövbe estağfurullah ben seni sevaba sokacakken sen beni günahtan günaha sokuyorsun...!!!
-İyi de amcacığım araplar arapça biliyorsa elbette arapça inecek ingilizce inecek değil ya Allah her dili biliyorsa biz de türküz türkçe anlayarak bilerek hissederek söylesek daha mantıklı değilmi.? Hem Allah’ta böyle istemez miydi?
-S.ktir git lan başımdan..! senden müslüman falan olmaz anarşistin tohumu baban hırlı bir adam olsa anarşist diye öldürmezlerdi. daha ölmeden önce kendi oğlunu bile zehirlemiş zındık ..! defoooooool!!!!! Biz de yetim diye acıdık sana defooooool!!!!!
-Niye kızıyorsun amca sen gerçek müslüman değilsin ki beni müslüman yapabilesin. Senin yapmak istediğin tarzı Yüce erdemli Yaradan kabul eder mi sanıyorsun. Bana daha baştan yalancılık ve iki yüzlülük öğretmeye kalkıyorsun. Yaradan bunları bilmeyecek mi sanıyorsun. Ben yaradan'ı Seviyorum Müslüman olacağım ama bunu senin dediğin anlamını bilmediğim ezbere cümlelerle anlıyormuş gibi ikiyüzlü davranıp yalan söyleyerek yapmayacağım.
Şimdi evime gidiyorum Akşam balkondan yıldızlara bakacağım. Hiç bir şey söylemeden düşünerek kalbimi, içimi, kendimi Yaradana'a açacağım. Yine hiç bir şey demeden en içten, en temiz, en güzel hislerimle, duygularımla konsantre olup Bütün Samimiyetimle Tanrı'dan beni müslüman olarak kabul etmesini isteyeceğim.
Yaradan senin anlamını bilmediğin önceden hazırlanmış hiç birşey hissetmeden söylediğin sözlere mi bakar sanıyorsun o senin içine bakar hissettiğin duygularına, yüreğinden kalbinden düşüncelerinden geçenlere bakar. Yaradan kullarından işte böyle bir içtenlik ve dürüstlük ister. .Senin dediğin gibi hissiz duygusuz anlamını bilinmediğim ezbere kalıp cümleler değil, Gönülden bağlılık ister,Sözlere değil hislere duygulara değer verir. Senin zehirlemiş dediğin sevmediğin babam bana, yaradana ve insanlara karşı böyle dürüst ve içten olmayı öğretti.
Siz dininizi inancınızı kendi karakterinize benzetmeye çalışıp Yaradan'ı kendiniz gibi görmek istediğiniz için o toprakların haksızlığı gözyaşı ve akan kanları yüzyıllardır bitmiyor. Asıl zehirli olan sizsiniz Zehrinizi tüm dünyaya akıtıyorsunuz. B.Dündar

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !