Dünyanın en ilginç dinleri ve ayinleri


 

Dünyanın en ilginç dinleri ve ayinleri

Dünyada yaşayan milyarca insan farklı inanışlar geliştirmiştir. Büyük semavi dinlerin yanı sıra hayatınızda ilk kez duyacağınız pek çok din vardır. İşte, ilginç inanışlar ve dinler ;

Jainism;

 

Jainisim, 2.500 yıllık tarihi olan dünyanın en eski dinlerindendir. Hindistan’da yayılmıştır. Tanrıların, karmaşık bir hiyerarşi içinde insanlarla birlikte yaşadığına inan bu inançta, insanın kendini kontrol etmesi gerekir. 

 

Jainisim, 2.500 yıllık tarihi olan dünyanın en eski dinlerindendir. Hindistan’da yayılmıştır. Tanrıların, karmaşık bir hiyerarşi içinde insanlarla birlikte yaşadığına inan bu inançta, insanın kendini kontrol etmesi gerekir. 
 

Bedensel tutkular ve zevkler için kendinize savaş açarsınız. Onlara göre, zamanın başı ve sonu yoktur. Oruç, meditasyon ve çile çekerek arınma çok önemli ritüelleridir. Dünyada yaklaşık 5 milyon kişi bu dine mensuptur.

Mandaeism ;

  

Mandaeism, aydınlanma, kurtuluş ve Tanrı görüşünü benimseyen gnostik bir dindir. Bu dinin İslam dini öncesi kökenli olduğuna inanılır. Yaklaşık 70 bin Mandaeisim inananın İran’a kaçtığı ve oraya yerleştiği bilinir. Herhangi bir kitapları yoktur. İsa, Yahya, İbrahim, Musa peygamberlerin sahte olduğuna inanırlar. Bir Kozmik anne ve baba, ışık, karanlık, yüce varlık gibi inanışları vardır. Büyük gizlilik içinde dinlerini sürdürmektedirler.

 

Candomble ;

 

19. yüzyılın başında ortaya çıkan Afro- Brezilya dinidir. Köleleştirilmiş Afrika’lılar tarafından ortaya çıkmıştır.

 
 
Orishas isimi verilen bir tanrı her insan için bir tane vardır ve onu korur. Bu dinde iyi ve kötü yoktur. Her insan, sonuna kadar kendi kaderini yerine getirmek için çalışır. Yaptığınız herhangi bir kötülük mutlaka size dönecektir. Yaklaşık 2 milyon kişi bu dine inanmaktadır.

Aetherius ;

 

Aetherius, yeni çağın Ufo dinidir. George King tarafından 1950 ‘li yıllarda kurulmuştur. Daha sonraları, Hinduizm, Budizim, Hıristiyanlık ve Ufo iddiaları ile birleşmiştir. 



Dünya dışı bir Kozmik efendiye inanılır. Dinin amacı, insanları bu dünya dışı varlıklara işbirliği yapacak düzeye getirmektir. Mesihin bir uçan daire ile dünyaya geleceğine inanılır. Dünya çapında milyonlarca insan bu dine inanmaktadır.

 

Hermetizm ;

 

Hermetizm, Rönesans ve reformasyon sırasında Batı ezoterik geleneğinden etkilenen bir inanç sistemidir. Simya, astroloji bu dinde sıklıkla kullanılan öğelerdir. 1300-1600 yılları arasında bilimin gelişmesi ile ortaya çıktığına inanılır. Hermesçiler, kötü iblisler, ilahi melekler, kara büyü ve ilahi büyüye inanırlar.

 

Zerdüşlük ;

 

Eski İran kökenli din ve felsefe, tek tanrılı bir dindir. Eski zamanlarda pek çok imparatorluğun dini olmuştur. 145 milyon Zerdüşt bugün dünyamızda vardır. Yahudilik, Hıristiyanlık, İslamiyet gibi dinlerden çok etkilenmiştir. İyi ve kötü birbiri ile mücadele etmektedir. Din, aile ve yaşlılar, saygı konularında çok öğretiye sahiptir.

 

Thelema ; 

 
 
 20. yüzyılda yazar Alesiter Crowley tarafından geliştirilmiştir. O ve eşi 1904 yılında Mısır’da Aiwass isimli bir varlıkla temasa geçtiğini iddia etmiştir. Onun ona bir kitap verdiğini söyler. Kitapta eski Mısır Tanrılarının adı sıklıkla geçmektedir. Yoga, mistisizm ve Kabala fikirleri vardır.

 

Dünyada Hala Gerçekleştirilen 10 İlginç Ayin

Bazı gelenekler kendi kendine dua etmek gibi sessiz olsa, bazıları daha çok insanı kapsayabilen şiddetli gelenekler olabilir. İşte bunlardan en ilginç 10 tanesi...
 


10- Yamyamlık

Hindistan'ın Varanasi şehrinde yaşayan Aghori Babalar ölüleri yemeleriyle ünlüler. İnsanın en büyük korkusunun kendi ölümleri olduğuna inanırlar ve bunu aydınlanmanın önünde bir engel olarak görürler. Bu yüzden ölümle yüzleşmenin yolunu ölüleri yemek olarak görürler. Bu kültüre göre din adamları, çocuklar, evlenmemiş veya hamile kadınlar yakılamazlar, bunun yerine öldükten sonra nehire bırakırlar, Aghori Babalar da onları nehirden alır ve yerler.
 


9- Güneş Dansı

Amerika yerlileri doğayı onurlandırmak amaçlı çeşitli geleneklere sahiptir. Bunlara kutsal ruha dua etmek veya yaşam ağacıyla bire bir iletişim halinde kurban vermektir. Kurbanın göğsünde bir delik açılır ve bu delikten geçen bir halatla yaşam ağacını sembolize eden bir direğe bağlanır. Daha sonra kurbanlar ileri geri giderek göğüslerine bağlı olan halatlardan kurtulmaya çalışırlar. Bu dans saatlerce sürebilir.
 


8- Kendini Kamçılamak

İslamiyet'in Şii mezhebine mensup inananlar her sene Hz. Muhammed'in torunu Hüseyin'in acısını paylaşabilmek için kendilerini kamçılıyorlar. Bu şiddetli eylemde insanlar zincirlere bağlı bıçaklarla kendilerini kamçılıyorlar ve inançlı hallerinde pek fazla acı hissetmiyorlar.
 


7- İple Atlama

Pasifik'de bir adada Bunlap köyünde Gkol isimli ilginç bir gelenek yürütülüyor. Bungee jumping'e benzeyen bu gelenekte insanlar dans ediyor ve gönüllü olanlar ileri çıkıp atlamayı yapıyorlar. Bileklerine ip bağlıyorlar ve bu gelenek için özel yapılmış tahta kulelerden atlıyorlar. Gönüllüler kırık kemiklerin oluşması riskine karşı kafaları önde düşünmeden atlıyorlar ve ne kadar yüksekten atlarlarsa tanrı tarafından o kadar kutsanacaklarını düşünüyorlar.
 


6- Voodoo ve Ruhsal Ele Geçirilme

Vodun Batı Afrika'da bir din. Bu dinin geleneklerinden birisi de birini bir tür medyum haline dönüştürmek. Bu kişi ormana götürülerek kutsal ruhla iletişime geçmesi sağlanıyor. Ruh vücudu ele geçiriyor ve kişi bilinçsiz hale geliyor. Bu halde aç ve susuz 3 gün kalıyorlar, daha sonra ise başka bazı ayinlerle bilinçlerine kavuşuyorlar.
 


5- Gökyüzüne Gömülme

Tibet'te Budistler reenkarnasyona inanıyorlar, dolayısıyla vücudun öldükten sonra korunmasına gerek duymuyorlar. Bu yüzden öldükten sonra ölü bedenler genellikle yüksek yerlerde açık alanlara bırakılıyor böylece yırtıcı kuşlar tarafından yeniliyorlar. Rahipler bunu hızlandırmak için ölü bedeni parçalara ayırarak açık alanlara bırakıyorlar.
 


4- Ateşte Yürüme

Malezya'da Taoistlerin düzenlediği 9 İmparator Tanrı Festivalinde insanlar ateşin üzerinde çıplak yürüyor çünkü ateşin kusurları ve kötü ruhları uzaklaştırdığına inanıyorlar. Böylece insanların gerçek ruhsal gücü ortaya çıkıyor ve bunu her yıl yüzlerce insan yapıyor.
 


3- Ölülerle Dans

Kemiklerin dönüşü anlamına gelen Famadihana festivali her yıl Madagaskar'da düzenleniyor. Katılımcılar ölü beden ne kadar çabuk çürürse o kadar hızlı sonraki yaşama geçeceklerini düşünüyorlar, bu yüzden ölü bedenleri mezarlarından çıkarıp onlarla beraber dans edip şarkı söylüyorlar, gelenek bitince de geri gömüyorlar.



2- Delinme

Tayland, Puket'te her yıl düzenlenen Vejeteryan Festibali'nde çok ilginç bir gelenek düzenleniyor. Bu mazoşist ayinde gönüllüler yanaklarından bıçak, kılıç, kanca ve hatta silahlar geçiriyorlar. Bu ayin sırasında tanırının bedenlerine girdiğini ve onları kötülüklerden koruduğunu düşünüyorlar.
 


1- Ölüm Ayini


Amazonda yaşayan dünyanın en ilkel kabilesi Yanomami, ölümün doğal bir olay olmadığını düşünüyor. Bu yüzden ölüler yakılıyor ve külleri muzla karıştırılarak yeniyor. Bu sayede ölenlerin yaşamlarının devam ettirildiğini düşünüyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !