Ay Döngüsü Siz Farkında Olmadan Ruh Halinizi Nasıl Etkileyebilir?



Ay Döngüsü Siz Farkında Olmadan Ruh Halinizi Nasıl Etkileyebilir?

Bunalmış hissediyor musun? Dolunay olabilir...

Biraz tuhaf mı hissediyorsun? uyumakta zorluk çekiyor yada zor mu uyanıyorsunuz. 
Ay suçlu olabilir. 

Switchback Travel'da Bütünsel Sağlık Uygulayıcısı olan Marina Binding, "Ayın ruh halini etkileyebileceği fikri yeni değil, aslında birçok insan yıllarca ayın insan davranışını etkilediğine inandı" diye açıklıyor . "Modern tıp tarafından reddedilmesine rağmen, aslında [ayın belirli evrelerinde] [daha az] uyuduğumuzu gösteren çalışmalar var."

Dolunayın özellikle bizi neden etkilediğine dair, astrolojikten daha fazla ışık sunmasına kadar bir sürü teori olduğunu da ekliyor. Bunun yanı sıra, hangi aşamada olursa olsun ayın gelgitleri etkilediğini biliyoruz. Binding, "İnsanlar yaklaşık %70 sudan oluşur, bu nedenle ayın su üzerindeki kontrolü, bizim de yerçekimi çekimlerinden etkilenebileceğimiz anlamına gelir" diyor.

Ve bazılarımız buna diğerlerine göre *biraz* daha duyarlı olabilir, diye ekliyor. bu yüzden anahtar vücudunuzu dinlemek ve doğru olanı yapmaktır.

Peki, ay ruh hallerinden ne bekleyebilirsiniz? Ay döngüsünün sekiz aşaması vardır ve tüm döngü tipik olarak 29.5 gün sürer. Bunlar: yeni ay, büyüyen hilal, ilk dördün, büyüyen kambur, dolunay, üçüncü dördün ve azalan hilal.

 


Yeni Ay

Tamam, yeni ay yeni bir başlangıç. Karar vermek, işe başlamak veya yeni bir beceri öğrenmek için mükemmel bir zaman . Bağlama, meditasyon için de ideal bir zaman olduğunu gösteriyor. "Bu noktada, güneş ve ay dünya ile aynı taraftalar, bu yüzden birbirlerine karşıt değiller ya da gerginlik hissi yaratmıyorlar. Döngünün bu aşamasında, hem sakin hem de ilerideki döngü için motive olacaksınız. "

Ağda Hilal (tipik olarak 7 gün sürer)

İlk dördün aya giden hafta, niyetler ve hedefler için zaman, önümüzdeki ay için planlarınız üzerinde çalışmaya başlamak için mükemmel bir zaman. Bu nedenle, yeni bir egzersiz rutinine başlamanın veya *sonunda* dişçi randevusu almanın tam zamanı . Binding, önümüzdeki hafta için olumlu bir zihniyete sahip olacağınızı açıklıyor. "Bu hafta boyunca, daha heyecanlı hissedeceksiniz ve gerçekten zor işleri başarmaya  istekli olacaksınız ve gerçekten niyetlerinizi yerine getireceksiniz."




Birinci Çeyrek Ay

Ah o. İlk çeyrek ay, aşınma için biraz daha kötü hissetmeye başlayabileceğiniz yerdir. "İlk dördün ay genellikle direnç ve hayal kırıklığı hissetmeye başlayacağınız anlamına gelir. Özellikle henüz tam olarak gerçekleşmemiş bazı hedefler belirlediyseniz, sabırsız hissetmeye bile başlayabilirsiniz."  ilk dördün ayının biraz öz bakım için mükemmel bir zaman olduğunu gösteriyor . Öyleyse,  yatakta kıvrılın yatın, bu büyük kararların haftası değil.

Ağda Gibbous (tipik olarak 5 gün sürer)

Binding, "İlk çeyreğin direnişi ve hüsranından sonra, ağdalı gibbous dönemini çevreleyen temalar, ayarlama, iyileştirme ve düzenleme konularıdır." Tamam, belki biraz fazla iddialı olan hedefleri yeniden çalışmak için iyi bir zaman. Kafeini keseceğine söz verdin mi? Arada bir latte içmenin tam da ihtiyacınız olan şey olabileceğini kabul etmenin şimdi tam zamanı.

 


Dolunay

Dolunay BÜYÜK duyguların zamanıdır. Kendinizi bunalmış ve normalden biraz daha hızlı hissedebilirsiniz. Dolunay aynı zamanda birkaç uyku değişikliğine de işaret eder, bu nedenle kendinizi geceleri uyanık yatarken veya her zamanki gibi belirgin bir şekilde uyumazken bulabilirsiniz. Ve hepimiz uykusuz bir gecenin üzerimizdeki etkisini biliyoruz ...

Binding, "Bu aşama bizi test ediyor, çünkü öfke duygularına teslim olma ve odağı kaybetme seçeneğimiz var ya da bunlar üzerinde çalışıp hedefimize odaklanmaya devam ediyoruz" diyor. "Hayal kırıklıklarının üstesinden gelmek zor olsa ve pes etmek daha kolay gelse de, bu duyguların geçeceğini unutmayın ." Bu yüzden kendinize çok yüklenmeyin ve ayı suçlamaktan çekinmeyin.

 


Azalan Gibbous (tipik olarak 5 gün sürer)

TAMAM. Nefes almak. Giderek azalan gibbous aşamasındayız. Binding, "Dolunayın gerginliğinden sonra, azalan gibbous sırasında kendinizi gevşemeye başlayacaksınız" diyor. "Ayrıca, niyetlerinize ulaşmak için yaptığınız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladığınızı da görebilirsiniz." Ve ekliyor azalan gibbous ay evresinin paylaşmaya daha açık hissetmemizi sağlayabileceğini açıklıyor. Arkadaşlarınıza mesaj atın, arayı kapatmak için ideal bir zaman.
Bu içerik {embed-name}'den içe aktarıldı. Aynı içeriği başka bir formatta bulabilir veya daha fazla bilgiyi web sitelerinde bulabilirsiniz.

 

Üçüncü Çeyrek Ay

Üçüncü çeyrek ayda,  "Ay giderek küçülürken, özellikle ayın zor noktalarındaki kin ve kırgınlık hislerinden kurtulmak isteyeceksiniz. Fiziksel ve duygusal olarak istediğiniz için temizlik hissi burada da güçlü olacaktır. olumsuzluğu hayatınızdan temizleyin” diyor Binding. Mutfak çekmecelerinizi, dağınık bir yatak odanızı ve hatta sadece günlüğünüzü ele alın, üçüncü dördün ay temizlenmek için iyi bir zamandır.

Azalan Hilal (7 gün)

Azalan hilal tek bir anlama gelir: erken geceler. Binding, "Bu ay döngüsünün son uzamasıyla birlikte, geçen ayın yorgunluğunu atacak ve yeni ay yaklaşırken gevşemek isteyeceksiniz" diyor. Döngü üzerinde düşünürken, düşünceli hissedebilir ve neyi iyi yaptığınızı ve neyi daha iyi yapabileceğinizi düşünmeye başlayabilirsiniz. "Bu duyguları kucaklayın, çünkü bir sonraki ay döngüsünde size iyi bir işaret olacaklar; her döngü bir öğrenme ve büyüme şansıdır." Bu bir düşünme zamanı, bu yüzden ciddi bir günlük kaydı yapın ve yolda yeni bir ayın olduğunu unutmayın.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !