Kadınlar Neden Aldatır Bir Filozofun bu konuya verdiği Muhteşem 8 Cevap




Kadınlar Neden Aldatır Bir Filozofun bu konuya verdiği Muhteşem 8 Cevap

Kadınlar Neden Aldatır diyenler muhakkak oluyor. Doğanın yasası gereği erkekler ve kadınlar bir çift olabilsin diye var olmuştur. Dünyanın ilkel dönemlerinden başlayarak günümüze kadar bu hayat aksamadan devam etmiştir. Hiç bir dönem de hayır biz kadınlar ve erkekler olarak bu döngüyü değiştirelim denmemiştir. Tabi böylesi bir konunun zamana yayılan enstanteneleri de vardır şüphesiz. Onlardan biri de çiftler arasındaki aldatmalardır. Bu yazımızda sizler için Kadınlar neden aldatır sorusunu bir filozofun verdiği muhteşem 7 cevap ile sunuyoruz.

1: AŞKSIZLIK

  

Çiftler arasında duygusal anlamda bir bağ yoksa, bedenlerin bağsız olduğunu zaten her akıl eden bilir. Bu nedenledir ki, kadınlar duygusuz bir ilişkiye zaten girmez, girse de zaman içerisinde bu ona hele de bir dayatma ise farklı yollar aratacaktır. Bunlardan birisi de aldatmasıdır şüphesiz

2: BASKI

  

Çiftler arasında her ne kadar sevgi varsa da, zamanla erkeğin kadına dönük baskıcı tavrı sevgiyi öldürmeyecektir ama törpülemeye yetecektir. Kimi kadın aşık olmadığı halde iyi vakit geçirebildiği ve kendisini değerli hissettiren erkeği yanıbaşından ayırmaz. Kimbilir bu yanıbaşları bir yatak odası da olabilir?

3: DÜRTÜLER

 


Erkekler kadar kadınlarda da özel temasları gerektirmeye yetecek istek ve arzular söz konusu olabilir. Bunu açıklamak gerekirse, beğendiği bir erkeğe ya da kadına herkes aşık olmuyor değil mi? Bu da böyle bir kadın fiziki açıdan beğendiği bir erkekle aynı adaya düşse kesinlikle birinci gün olmasa da ikinci gün davetkar bir fizik onu cezbedecektir.

4: BEDEN PAYLAŞIMI

 

Kimi kesimlerde toplumsal ahlak ya da geçmişten gelen aile kültürüne dönük uygulamalar felsefik açıdan sorgulanmak için masaya konmaktadır. Bu husus da daha derinden düşünmeye kendisini teşvik eden bireyler, aldatma ya da sadakatin beden paylaşımı ile söz konusu olmadığı fikrini de taşımaktadır. Yani farklı birisi ile cinsel hayatım da olabilir ama ben seni seviyorum ruhen demek gibi. Fakat verilen bu cevap ise önde red edilen cevaptan daha tutarlı mı
kuşkusuz dikkatlice incelenmeli ya da buna uygun bir ahlak kanunu mu gerekli düşünülmeli? Ve ortaya konan ahlak kanunu eskisinden ne kadar daha ikna edici konsensüs sağlanmalı ki bu sadece kadının değil erkeğinde sorunu. Kaç kadın sahiden aşık olduğu bir erkeği, başka bir kadınla paylaşabilir, cevaplanmalı (kimi toplumlarda buna eş değiştirme bence iyi bir örnektir)

5: KADINLAR NEDEN ALDATIR DERSEK İLKEL KALINTILARI DEVAM EDEBİLİR

 

İlk insanlarda eşler arasında sadakat ya da ahlak yasası kendi zamanlarına göre var mıydı yok muydu ya da günümüz şartlarına ne kadar uyuyordu, elbette bu tam anlamı ile açıklığa kavuşmuş değildir. Antropologların yaptığı değerli çalışmalar bizlere de kimi zaman yardımcı oluyor. Ki ilkel dönemlerde tıpkıhayvan güdülerimizi de var sayarsak, dişinin, doğuracağı soyunun devamı için en geçerli erkeğe rağbet etmesi ve onda aradığını zamanla bulamayınca bir başkasını kendisi için kutlu kılması da söz konusu olabilir.

(Buna bir örnek vermem gerekirse, ilkel çağlarda kadınlar kabileye avdan eli dolu dönen erkeklerin daima çevresinde toplanırdı. Bu eli dolu erkek kimi zaman yaşlı ve genç erkekten daha çok talep edilirdi. Yani kadın analık güdüsü ya da kadınlık güdüsü ile günümüz de bu yöntemi de kullanıyor olabilir. Buna örnek çok zengin yaşlı bir erkeğin ya da çok çirkin ama zengin bir erkeğin enfes bir kadını koluna takmasınada denk gelebilirsiniz. Şayet bu kadın kaçamak da yapabilir.

6: ZORAKİ EVLİLİK

 

Üstte verdiğim örnek zamanla biten sevgisizlikken bu cevabım ise, daha baştan sevginin olmadığı bir birlikteliktir. Kadın başından lades dedirtilmiştir. Bu onun tercihi midir değil midir kimse ona sormamıştır. Bu da elbette kadını bir kafese sokmak gibidir. Netice de kadın insan değil mi? O sevemez mi? Ki aşk öyle bir şeydir ki, hangi zamanda hangi mekanda kime nasıl geleceği ne zaman belli olmuş? Bu sebeple zorla evlilik yapmış bir kadın hiç sevmediği eşi ile dudaklarından sahte dökülen sözcükleri uzaktan uzaktan ise sevgi hissi beslediği o üçüncü kişiye de kalbinden ve ruhundan dökülen sözcükleri hediye edermiş.


7: HATA

  

Bu bazen hiç istemese de kadınların başına gelebilir. Aldatmak hiç aklında bile yokken hayat ona öyle bir kuralsızlık çıkarır ki, kendisi bile bunu neden yaptığının asla cevabını veremez.

8: ŞANTAJ

 

Bu şantaj sadece filmlerde olmaz. Unutma, filmler de insan yaşamı üzerine kurgulanır. Kimi zaman uçuktur kimi zaman ise gerçeğe çok yakın. İşte bu da öyledir, besin kaynağı insan ve hayattır. Kimbilir belki de bir çok kadın, saklı kalması gereken bir şeyini ele geçiren biri tarafından tacize de tecavüze de uğramış ve bu davranışların sürekli tekrarlanması için de sık sık rahatsız ediliyor olabilir. Çünkü böyle bir durum bir kadının ilk birlikteliği isteyerek daha sonrasında ise hiç istemese de başına gelebiliyor değil mi? Onu rahatsız eden erkekler olamaz mı? Ki bu söylediğim şey beden olarak aldatmayı kastederek yapıldı. Ruhen kimse kimseyi zaten aldatamaz ki.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !