Güney Fransa'da Bir Lavanta Tarlasının Nefes Kesen Havadan Fotoğrafları

 

Güney Fransa'da Bir Lavanta Tarlasının Nefes Kesen Havadan Fotoğrafları 

Samir Belhamra, güzel çiçek açan lavanta tarlalarının fotoğraflarını çekmek için Güney Fransa'nın Valensole kentini ziyaret eden kendi kendini yetiştirmiş bir fotoğrafçı ve grafik tasarımcı ve onun çarpıcı fotoğrafları nefesinizi kesecek.

Lavantalar yılda sadece bir kez çiçek açar - tipik olarak haziran sonundan ağustos başına kadar. Samir Bored Panda'ya kendisi için lavanta tarlalarının sadece Fransa'nın değil tüm dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söyledi .

Daha fazla bilgi: Samir Belhamra | Instagram | 500 piksel | h/t
Fotoğrafçı Samir Belhamra, Güney Fransa'da çiçek açan lavanta tarlalarını gezerek nefes kesici fotoğraflar çekti.



Fotoğrafçı yakın zamanda bir drone satın almış ve bu fırsatı kullanarak tarlaları kuşbakışı fotoğraflamak istemiş. Hava fotoğraflarının harika olduğunu söylemeye gerek yok - Fransız lavantasının mor denizinin kokusunu neredeyse alabiliyorsunuz!




Samir, sadece iki yıldan biraz fazla bir süredir drone fotoğrafçılığıyla ilgileniyor, ancak şimdiden birçok tanınmış markayla işbirliği yaptı ve fotoğrafları çok sayıda sanat sayfasında yer aldı.



Samir, güzel fotoğraflarını düzenlemek için hafif rötuş için Lightroom'u ve gerçekten istediği havayı elde etmek için Photoshop'u kullanıyor.



Sadece güzel bir fotoğraf çekmek için doğayı yok eden birçok turist örneğini gördüğümüz için Samir, drone fotoğraflarını çekerken çiftçiye ve lavanta tarlasına %100 saygı duyduğunu ve tüm fotoğrafçıların doğayı önemsemesi ve saygı duyması gerektiğine inandığını eklemek istedi. .



Dünyada yetişen en yaygın lavanta türü İngiliz lavantasıdır ( Lavandula angustifolia ). Yüksek kaliteli lavanta yağı için yetiştirilmektedir.



Lavanta yağı tipik olarak parfüm veya aromaterapi için kullanılır. Cilt teması yoluyla rahatlama sağlamak için masaj terapisinde de kullanılabilir.












 

 
 
Kaynak: Bored Panda

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !