Ortaçağ Uygulaması: Bekaret Kemeri gerçek mi?


  

Ortaçağ Uygulaması: Bekaret Kemeri gerçek mi?

Bekaret, kadının ilk ilişkisinde yaşadığı kanama fark edildiğinden bugüne kadar önem arz eden bir durum haline gelmiştir. Bu eski çağlarda da böyleydi, maalesef 21.yy'a gelmemize rağmen bazı topumlarda hala böyledir. Bekareti kaybetmek diye bir tabir hala vardır. Sanki kayıp edilen bir şeymiş gibi. Söylentilere göre Orta Çağ'da durum elbette biraz daha farklıydı. Gelin o zamanki duruma kısaca bir göz atalım.

Bekaret kemeri nedir?

Bekaret kemeri denilen şey, genellikle demirden yapılmış, isteğe bağlı oarak üzeri deri ile de kaplanmış kemerlerdir. Yaptıranın maddi durumuna göre gümüş ve altından olanları bile vardır. Zenginin işkencesi bile pahalı.

Bekaret kemeri ne için kullanılırdı?



Bekaret kemerinin kullanılış amacı analda dahil olmak üzere tüm cinsel ilişkileri önlemek, tecavüzlerden korunmak ve eşe bağlılığı, sadakati sunmak amacıyla kullanıldığı iddia edilmektedir. Bekaret kemerinin bir kullanım amacı da zararlı olduğuna inanılan mastürbasyonun önüne geçmektir.
Bekaret kemeri kullanımının tarihsel gelişimi



Yunan mitolojisinde efsanevi Babil kraliçesi Semiramis'in diğer kadınların oğlunu kandırıp cinsel ilişkiye girebileceği endişesinden oğluna kilitli bekaret kemeri giydirdiği anlatılır. Bunun haricinde rahipler bekaret yeminlerinden dolayı cübblerinin üzerine bekaret kemeri taktıkları iddia edilir. Bunlar söylenilse de bekaret kemerinin 15.yy.'dan önce kullanıldığına dairt bir bilgi de yoktur.

 

Esas olarak bekaret kemerinin Haçlı seferlerine giden askerlerin eşlerine taktıkları söylnemektedir. kemeri yakıp kilitleyen asker anahtarı da kendi boynuna asmaktadır. Bunun amacı onların başka birisiyle cinsel ilişkiye girmesini engellemektedir. Dizayn edilen bu kemerler hem ana hem vajinal ilişkinin önüne geçerken, bir erkeğin penisinin girmesi durumunda da kapan görevi görüp dışarı çıkmasını engelliyordu.



Kadınlık onurunu zedeleyen bu durumdan kurtulmanın yollarını arayan kadınlar da yok değildi.Kadınlar da bunun çaresini farklı bir biçimde bulmuşlardı. Eşleri sefere gitmeden önce sürekli yiyerek kilo alan kadınlar, eşleri sefere çıktıktan sonra bir şey yemeyerek zayıflayıp kemerleri çıkartıyorlardı. Nitekim günümüzde de insanoğlu bir şey yapacaksa bunu zaten her şekilde yapıyor. Değil kemer asma kilit taksan yapacak olan yine yapar

Bazı tarihçiler çok farklı düşünüyor

Bekaret kemerleri efsanedir ve bu penis ayı tuzaklarından birine bakmak oldukça hayranlık uyandırıcı ve korkutucu. 

Yiğit savaşlarda savaşmak için uzaklara giden bir adamın karısını kilit altına alması fikri, yüzyıllardır insanların hayal gücünü ele geçirmiştir. Ancak bekaret kemerinin muhtemelen Orta Çağ'ın dehşetinden uzaklaşmaya ve birbirlerine yaramaz şakalar yapmaya hevesli Rönesans ve Viktorya toplumları tarafından icat edilen ve sürdürülen bir efsane olduğu ortaya çıktı - 1800'lerin şişirme bebeği. Telegraph'tan bir makale ve Dangerous Minds aracılığıyla bu makale Orta Çağ'da bekaret kemerlerinin ara sıra yasal olarak kullanıldığının ana hatlarını çizdi, tarihçiler artık her zaman inanmaya yönlendirildiğimiz şekilde var olmadıklarına inanıyorlar. 

Ve Orta Çağ'daki cinsellik algıları üzerine biraz araştırma yaptığınızda, bu demir mekanizmaların neden kadınlara yerleştirilmediği anlaşılıyor. Bu makaleye göre Orta Çağ'da Birmingham-Southern College aracılığıyla yayınlanan, hem erkeklerin hem de kadınların orgazm noktasında cinsel ilişki sırasında salınan seminal sıvıya veya "tohum" olduğuna inanılıyordu. Tabii ki, erkeklerin tohumu altın gibi muamele gördü ve ikisinden daha önemli olarak kabul edilirken, kadınlarınki daha aşağı ve hatta sağlığı için tehlikeli olarak kabul edildi. 

İronik olarak, bu, daha sonra Victorialılar tarafından geliştirilen seks algılarından ne yazık ki silinen iki şey anlamına geliyordu - birincisi, kadın orgazmının üreme için gerekli kabul edildiği, ki bu da seks yapmanın tüm amacıydı, bu nedenle kadınların orgazma teşvik edildi. her seks yaptıklarında; ve ikincisi, eğer bir kadın seks yapmıyorsa, sağlık sorunlarına yol açabilecek tehlikeli tohum birikiminden vücudunu kurtarmak için mastürbasyonun teşvik edilmesi. Daha da ironik bir şekilde, erkeklerin tohumları çok değerli olduğu için mastürbasyon yapmaktan şiddetle caydırıldı! Sonraki yüzyıllarda tabloların nasıl bu kadar keskin bir şekilde döndüğünü düşünürsek, komik. 

Bu nedenle, bu bilgi akılda tutulduğunda, pratikte bekaret kemerinin kullanılması pek olası değildir, çünkü kocaları uzakta olan kadınlar, onu serbest bırakmaları mümkün olmayan tehlikeli bir zehirli dişi tohum birikimine maruz kalacaklardır. Ama onlara bakmak hala eğlenceli! çünkü kocaları uzakta olan kadınlar, onu serbest bırakmanın hiçbir yolu olmayan tehlikeli bir zehirli dişi tohum birikimine maruz kalacaklardı. Ama onlara bakmak hala eğlenceli! çünkü kocaları uzakta olan kadınlar, onu serbest bırakmanın hiçbir yolu olmayan tehlikeli bir zehirli dişi tohum birikimine maruz kalacaklardı. Ama onlara bakmak hala eğlenceli!

Bekaret kemerinin günümüzdeki kullanımı



Bekaret kemeri günümüzde hala kullanılıyor mu demeyin. evet kullanılıyor ama daha konforlu ve hijyenik kemerler BDSM fantezilerinde kullanılmaktadır. Erkekler tarafından kullanılan bekaret kemeri türlerine de ulaşabilirsiniz.

Bekaret kemeri 1998 yılında Batı Cava'da etnik Çinlilere karşı başlayan saldırılarda saldırganların tecavüzünden koruma amaçlı kullanılmıştır. 2004 yılının Şubat ayında Yunanistan'ın Atina Havaalanı'nda bir kadının giydiği çelik kemer metal dedektörlerine takıldı. Kadın kemeri kocasının isteğiyle seyahatteyken başka erkeklerle cinsel ilişkide bulunmayı engelleme amaçlı giydiğini söylemiştir.



Ayrıca bazen komik durumlarla da karşılaşılmaktadır. İtalya'da bir kadın bekaretini korumak için taktığı kemerin anahtarını kaybedince itfaiyeyi çağırmış ve kemerin kesilmesi sonucu kurtulmuştur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !