Sağlığımız İçin Tehlikeli Olabilecek 12 Popüler Giysi


Sağlığımız İçin Tehlikeli Olabilecek 12 Popüler Giysi

Birçok popüler giysi veya aksesuar parçası sandığımız kadar zararsız değildir. Giydiğimiz kumaşlara dikkat etmezsek, sokaktan güneş gözlüğü alırsak ya da modaya uygun ama çok rahat olmayan giysiler seçersek, sonuçlar gerçekten kötü olabilir.


At Parlak Side , biz şeyler biz güzel ve rahat olmalı sadece giymek değil, aynı zamanda güvenli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden satın almamanız veya dikkatli giymeniz gereken ürünlerin bir listesini yaptık.

mavi bir mayo



Bir çocuk için bir mayo seçerken, gitmek Suyun yanında oldukça göze çarpar bir aydınlık içinde bir ve kırmızı  siyah sarı, vb gibi, zıt renk: havuz, göl veya denizde. Ancak hem kendiniz hem de çocuklarınız için mavi mayolardan kaçınmak daha iyidir. Bu mayoda, sudaki bir kişi neredeyse görünmezdir ve bu, bariz nedenlerden dolayı güvensizdir.

Çok sıkı olan taytlar



Tozluk giyen sabit olabilir kurşun cilt tahrişine. Gerçek şu ki, tozluklar genellikle yoğun malzemeden yapılır ve oldukça sıkıdır. Kumaş hareket ederken hassas cildinizi ovuşturur.

Ayrıca taytlarda vücut terler, nemli ve sıcak ortam bakteri üremesi için verimli bir zemin oluşturur. Bu nedenle sık sık değiştirilmesi ve her kullanımdan sonra yıkanması önerilir.
Bazı büyük beden giysiler




Güvensiz olabilecek sadece dar giysiler değildir. Büyük ve ağır kapüşonlular bazen boyun ve sırtta rahatsızlığa neden olabilir . Geniş kollar kollarınızı doğal olmayan bir pozisyonda tutmanıza neden olabilir ve bu da vücudunuzun kaslarında gerginliğe neden olabilir.

Bir kişi başına büyük bir başlık geçirdiğinde, görebilmek için boynunu zorlamak ve öne doğru uzatmak zorundadır. Ve sırtınızda asılı kalan başlık, boğazınızı hoş olmayan bir şekilde sıkıştırabilir.

Özel işaretleri olmayan güneş gözlükleri



Güneş gözlüklerinin temel amacı, gözlerinizi sadece güneş ışığının parlaklığından değil, tehlikeli ultraviyole radyasyondan korumaktır . Gözlüklerinizde UV 400 yazan bir etiket yoksa bu aksesuar size maksimum koruma sağlamayacaktır.

UV koruması, camların koyuluğu ile tanımlanamaz. Siyah gözlükler yarardan çok zarar verebilir: Göz bebeklerinizi büyütürler ve UV filtresi yoksa gözleriniz ciddi şekilde zarar görebilir. Güneş gözlüklerini, fotometre adı verilen özel cihazlara sahip özel mağazalardan satın almanız önerilir .

Bazı yaz şapkaları



Şapkanın temel amaçlarından biri sizi güneş ışınlarından korumaktır. Ve beyzbol şapkaları bunda pek iyi değil çünkü kulakları ve boynu açık bırakıyorlar ve bunlar oldukça çabuk yanıyor.

Sadece beyzbol şapkası takmayı tercih ediyorsanız, boynunuzun ve kulaklarınızın açık bölgelerini güneş kremi ile kapatın. Bu arada hasır şapkalar, hatta geniş kenarlı olanlar da güneş ışınlarının geçmesine izin verdiği için pek iyi bir seçenek değil.

Bir kalem etek



Kalem etek giyen bir kadın çok zarif görünüyor ama bu kıyafet doğal olarak hareket etmeyi zorlaştırıyor . Sonuç olarak, sadece yürüyüşünüz değil, duruşunuz da değişir ve bu da sırt ağrısına neden olabilir. Bu giysinin içinde dizlerinizi bükmek ve oturmak da zordur, bu da bu hareketler sırasında sırt kaslarının ek gerginliğe maruz kalması anlamına gelir.

Bir askılı üst veya elbise



Bu kıyafetler , özellikle büyük bir göğsünüz varsa, genellikle boynunuza çok fazla baskı uygular. Basit bir tişört ağırlığı omuzlara eşit olarak dağıtıyorsa, kravatlı giysiler tüm ağırlığı boynunuza verir. Sonuç olarak, bir kişi başın öne eğildiği ve omuzların yuvarlandığı ve indirildiği rahatsız edici bir pozisyonu korumak zorundadır.

Bambu kumaştan yapılmış giysiler



Doğal bambu tekstilleri sert ve pürüzlüdür. Lifleri yumuşatmak ve kumaşa esneklik kazandırmak için bambu tekstiller çeşitli kimyasallarla işlenir . Bunlara karbon disülfür, sodyum hidroksit ve sülfürik asit dahildir. Ve tüm bu bileşikler toksiktir ve çevreye zararlı olabilir.

Bazı su geçirmez giysi türleri



Yakın zamana kadar , tehlikeli kimyasallar kullanılarak su geçirmez kumaşlar yapılıyordu. Çevre ve insan sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunun anlaşılmasının ardından spor giyim üreticileri alternatif arayışlara başladı. Böylece, artık su geçirmez giysi üretiminde bu maddelerin kullanımını bırakan bir marka seçebilirsiniz .

kalın naylon tayt



Sürtünme nedeniyle kalın taytlar cildi tahriş ederek kızarıklıklara ve nasırlara neden olabilir. Başka bir sorun daha var - taytlar ayak parmaklarının doğal pozisyonunu değiştirebilir ve bu da olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle taytlar, dar burunlu veya yüksek topuklu ayakkabılar kadar tehlikeli olabilir.

Sıkı bir kafa bandı



Elastik sentetik saç bantları bazen frontalis kaslarını sıkıştırarak rahatsızlığa ve baş ağrısına neden olabilir. Doğal kumaşlardan yapılmış daha gevşek saç bantları kullanmak daha iyidir.

Gladyatör sandaletleri



Ayak bileklerini ve baldırları saran kayışlara sahip son moda gladyatör sandaletler sadece rahatsız olmakla kalmaz, aynı zamanda bacaklarınıza da zarar verebilir . Bu ayakkabılar kan dolaşımını bozar ve sonuçta ödem ve hatta varis oluşumuna neden olur. Onları giymek sorun değil, sadece her gün yapmayın.


Gerçekten rahatsız oldukları için hangi moda kıyafetleri asla giymezsiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !