Geleceğin bisikleti 'Spacelander' olarak adlandırılmış ve 1946'da yapılmıştı.

  

Geleceğin bisikleti 'Spacelander' olarak adlandırılmış ve 1946'da yapılmıştı.

Şimdi yaşadığımız ve hatta yaşadığımız bu yılların geleceğinin hayal edildiği 70'li ve 80'li yıllardan o filmleri çok komik ve meraklı buluyoruz.
   

Gibi bantlar içinde iki bin 'Terminatör' destan veya 'geleceğe dönüş' destanının günümüzde gerçekliğine ama, bunun yerine, gerçek 40s, 50s veya 60s zaten tasarlanmış ve icat edildi ile ilgisi olmayan şeyler olduğunu herhangi bir filmden daha fütüristik görünüyordu.



 Benjamin Bowden tarafından 1946 Britanya Can Make It sergisi için tasarlanan aerodinamik Spacelander bisikletinde durum böyledir.Başlangıçta Classic olarak bilinen avangard tasarımının gelecekte bir bisikletin nasıl görünmesi gerektiğini temsil ettiği söylenirdi. .


Çerçeve, iki çelik kabuk yarısından yapılmıştır ve ön çatal ve çamurluk tek parçaydı. Prototip, bir yokuştan aşağı inerken enerjiyi depolayan ve o yokuştan yukarı çıkarken bir destek veren bir tahrik mili ve dinamoya sahipti.



Piller, çerçeve içinde çalışan ışıklar, bir korna ve yerleşik bir radyo.
Bisikletin fiyatı daha önce 89,50 dolardı ve bu da onu piyasadaki en pahalı bisikletlerden biri haline getirdi. Ayrıca, fiberglas çerçeve nispeten kırılgandı ve olağandışı doğası, yerleşik bisiklet satıcılarına pazarlamayı zorlaştırdı.


Üretim durdurulmadan önce sadece 522 Spacelander bisikleti sevk edildi. 1980'lerden başlayarak, Spacelander'a bir koleksiyoncu eşyası olarak ilgi yeniden canlandı . Pennsylvania'daki Bisiklet Müzesi , dünyadaki 38 prototipten 17'sine sahiptir.

 

Şimdi teknolojinin ve tasarımın ön saflarında olduğumuz zaman olduğuna inansak da, birkaç yıl önce Bowden gibi, şimdi hayal edebileceğimiz her şeyin nasıl olabileceğini bilen, hayal ettikleri her şeyi nasıl gerçekleştireceğini bilen vizyonerler vardı.

By Luiki Alonso

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !