Ağzınızın Açık Kalmasına Sebep Olacak, Bilimin Açıklamakta Zorlandığı 20 Şaşırtıcı Bilgi



Ağzınızın Açık Kalmasına Sebep Olacak, Bilimin Açıklamakta Zorlandığı 20 Şaşırtıcı Bilgi

İşte bilim için bir muamma olmaya devam eden, sizi çok şaşırtacak 20 ilginç bilgi:

20. Görme engelli insanlar, diğer insanlardan 4 kat daha fazla kabus görüyor.



Görme engelli insanların gördükleri rüyaların %25'ini kabuslar oluştururken, diğer insanların gördükleri rüyaların yalnızca %6'sı kabuslardan oluşuyor.

19. Dil becerileri erken gelişen bebeklerin hayatlarının ilerleyen dönemlerinde alkolik olma riskleri daha yüksek.



18. Kalp krizleri, daha çok Pazartesi günleri meydana geliyor.
 


İskoçya'da 10 yıl boyunca sürdürülen bir araştırma, kalp krizi nedeniyle meydana gelen ölümlerin daha çok Pazartesi günleri gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

17. British Journal of Psychology'nin 2007 yılında yaptığı bir araştırmaya göre, yüzük parmağının işaret parmağının uzunluğuna olan oranı diğer insanlara göre daha fazla olan erkekler, üniversite sınavında daha başarılı oluyorlar.



Yüzük parmağının işaret parmağının uzunluğuna oranı diğer insanlara göre daha büyük olan kadınlar ise sözel testlerde daha başarılı oluyorlar.

16. Güneşe en çok sabahın erken saatlerinde maruz kalan insanların, yaşları, fiziksel aktiviteleri ve aldıkları kalori miktarı göz önüne alınmaksızın, kilo alma risklerinin daha düşük olduğu biliniyor.
 


15. 2011 yılında Hollanda'da yapılan bir çalışma, çişini tutmak konusunda başarılı olan insanların uzun dönemli para idaresi konusunda da başarılı olduklarını gösteriyor.



14. 2013 yılında yapılan bir araştırma, kel erkeklerin kalp hastalığına yakalanma riskinin, diğer insanlara oranla %32 daha fazla olduğunu gösteriyor.




13. İnsan, baharatlı yiyecekleri seven tek tür.




12. ABD'de yapılan bir araştırma, girişimcilerin %35'inin disleksik olduğunu ortaya koyuyor.
 


11. Schizophrenia Research Journal'da yayımlanan bir araştırmaya göre, yetişkinlik döneminde şizofreniye yakalanan insanların %50.6'sı çocukluklarında kedi beslediklerini belirtiyor.



10. "The Name Experiment" (İsim Deneyi) adındaki bir araştırrma, isimlerin farklı çekicilik seviyeleri olduğunu ortaya koyuyor.



Örneğin, kadınlara göre Thomas, Peter ve George gibi isimler, çekiciliği düşük isimler. Ryan, James ve Jack gibi isimler ise en çekici bulunanlar. Erkeklerin en s*ksi bulduğu kadın isimleri ise Sophie, Rachel ve Olivia. Helen, Jane ve Ann isimleri ise erkekler tarafından itici olarak nitelendiriliyor.

9. Daha çıkık ve şişkin üst dudaklara sahip olan kadınların vaj*nal org*zm yaşama ihtimalleri, diğer kadınlara oranla 12 kat daha yüksek.
 



8. Piyano çalmayı öğrenmek, matematikte daha başarılı olmanıza yardımcı oluyor.


8 ay boyunca piyano dersi alan öğrencilerin Stanford 9 Matematik Testi'nde daha iyi sonuçlar aldıklarını gözlemlenmiş.

7. Ne kadar çok beniniz varsa, o kadar uzun yaşıyorsunuz.



6. Şiddet suçu işlemiş olan insanların çoğu, 10 yaşındayken her gün şeker yediklerini belirtiyor.



5. Bekoji, Etiyopya'da bulunan 17.000 nüfuslu bir kasaba. Bu kasabadan çıkan koşucular, 30'dan fazla dünya şampiyonluğu elde ettiler ve 16 Olimpiyat madalyası kazandılar.
 


Bu rakam, 1.2 milyar nüfuslu Hindistan'ın Olimpiyat tarihinde kazandığı tüm şampiyonluklardan daha fazla.

4. Dr. Amar J. S. Klar'ın yaptığı bir araştırma, eşcinsel erkeklerin %21.4'ünün saat yönünün tersine doğru dönen saç dönerlerine sahip olduğunu ortaya koyuyor.



3. Uzun boylu insanların kansere yakalanma riskleri daha yüksek.


2. Seri katillerin çoğu Ocak ayında doğuyor.



29 ülkede doğan 293 seri katil üzerinde yapılan çalışma, bu katillerin %11.2'sinin Ocak ayında doğduğunu ortaya koydu. Bu oldukça ilginç, çünkü genele bakıldığında bebeklerin yalnızca %7.9'u Ocak ayında dünyaya geliyor.
 
1. Psikopatik eğilimleri olan insanlar, genellikle kahvelerini şekersiz ve kremasız içmeyi tercih ediyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !